in

Babymeisje blijkt miskraam te zijn en leeft nog 2 uur in de armen van mama voordat ze overlijdt

De maand oktober is de maand van bewustwording rond kindersterfte en doodgeboren kinderen. Het is een thema dat niet altijd de aandacht krijgt die het verdient, zeker niet als het gaat over kleintjes die slechts voor een heel korte tijd bij ons waren. Weinig mensen beseffen dat 1 op 4 zwangerschappen in een miskraam of doodgeboorte eindigt. Het verlies is extreem pijnlijk voor de ouders. Het is een persoonlijke tragedie en het is erg moeilijk om er openlijk over te praten.

Eind september ging Alyssa Young naar de gynaecoloog voor een routineonderzoek. Zij en haar echtgenoot verheugden zich op de geboorte van hun eerste kind, een babymeisje dat ze Scarlett noemden.

Omdat haar zwangerschap als risicovol werd beschouwd, omdat Alyssa aan hersenverlamming leed en diabetes type 2 had, deden ze alles om de ontwikkeling van de baby van heel dichtbij op te volgen. Eind september leek alles nog volgens plan te verlopen. Alyssa getuigt: “Op 28 september had ik een routine echografie. Het gewicht van Scarlett was met 400 gram perfect. Ze had een hartslag van 131. Ik was 19 weken en 6 dagen zwanger en ze was mijn trots en mijn vreugde.”

Hoewel de baby in goede conditie was, voelde ze ongewoon veel pijn. Aanvankelijk dacht ze dat dit normale zwangerschapspijnen waren. Maar toen de pijn alsmaar erger werd, begon ze zich zorgen te maken.

Lees ook  HET MAKKELIJKSTE MEISJE VAN DE KLAS: “IEDEREEN DEED MIJ GEWOON!”

Ze zegt hierover: “Elke dokter die ik had gesproken, leek zich geen zorgen te maken. Dus vertrouwde ik hen. Ik wist dat alles wel goed zou komen. Ik bad elke dag en ik denk niet dat ik in mijn leven ooit al meer en harder gebeden heb.”

Toch zei haar moederinstinct dat er iets niet klopte.

Op maandag 3 oktober moest ze zich met hevige pijn naar het ziekenhuis haasten. “Toen we in het ziekenhuis aankwamen, deden de verpleegsters alles om het me comfortabel te maken. Na het onderzoek zeiden ze me dat ik aan een falende baarmoederhals leed of dat de baby een miskraam zou worden.”

De dokter zei haar dat ze een knip in de baarmoederhals zouden kunnen maken, maar dat ze dan later nooit meer zwanger zou kunnen worden.

“Hij voerde een echo uit en zei dat Scarlett oké was. En dat was ze ook. Ze was een perfect, gezonde en prachtige baby.”

De dokter schreef Alyssa magnesium en bedrust in het ziekenhuis voor in de hoop dat haar baarmoederhals zou herstellen. Ondertussen ging het perfect met Scarlett alleen was ze te groot voor de baarmoederhals van Alyssa.

Baarmoederhals incompetentie is een toestand die 1 op 100 vrouwen treft. Het is moeilijk om vroegtijdig op te sporen, maar gelet op de risicovolle zwangerschap van Alyssa kan men zich afvragen of men dit in haar geval niet eerder had kunnen opmerken.

Lees ook  'Pas tijdens de weeën zagen ze dat ik twee baarmoeders heb'

Na 20 weken en 5 dagen werd Scarlett een beetje te vroeg geboren om levensvatbaar te zijn. Alyssa en haar partner wisten dat het meisje niet lang zou leven, dus zorgden ze ervoor dat ze in de kraamkamer omgeven waren door vrienden en familie om meteen afscheid van het kleintje te nemen.

Niettemin baden ze nog voor een wonder.

Haar getuigenis over de geboorte is hartverscheurend:

“Toen ik haar vasthield, snakte ze naar adem. Ik zei haar dat het me speet. Ik zei dat ik van haar hield. Ik zei haar dat het oké was om te gaan. Weten dat je kind zal sterven en weten dat je niets kunt doen, is een vreselijk gevoel. Je bent hulpeloos. Iedereen kon Scarlett nog even vasthouden. Iedereen hield van haar. Het enige wat ze ooit ervoer, was liefde.”

Scarlett zou twee uur lang overleven. Maar in die twee uur werd ze geliefd en bemind. Haar moeder hield haar de hele tijd vast.

Haar korte tijd op aarde werd vastgelegd in een reeks prachtige geboortefoto’s, gemaakt door haar grootmoeder.

Alyssa hoopt mensen bewust te maken van baarmoederhals incompetentie en hoopt dat deze afwijking bij andere moeders vroeger vastgesteld kan worden.

DEEL haar boodschap met iedereen die je liefhebt!

Ze werd ver-kracht door haar eigen familie. Maar deze moedige mama weigert haar baby te aborteren

Als de artsen de pasgeborene zien, happen ze naar adem. De baby ziet eruit als een 80-jarige man!