in

Babydolfijn overlijdt ‘tijdens optreden’ bij waterpark in Bulgarije

Overal ter wereld worden dieren in gevangenschap gehouden voor menselijk vermaak. De levensomstandigheden van deze dieren verschillen echter enorm per plaats. Uit Bulgarije komt hartbrekend nieuws: een babydolfijn overleed tijdens een optreden bij een waterpark.

Volgens lokale media was het zoogdier pas negen dagen oud toen het overleed bij het Varna Dolfinarium.

Er wordt aangenomen dat de dolfijn overleed tijdens het optreden voor een vol huis. Hierna werden de toeschouwers snel verwijderd.

Een toeschouwer vertelde volgens LadBible aan het Bulgaarse televisieprogramma BTV Novinite: “Er was opschudding, de dolfijnen stopten met spelen en trucs doen.”

Hoewel het niet meteen duidelijk is waaraan de dolfijn stierf, is er een heleboel kritiek op het dolfinarium wat betreft de levensomstandigheden.

LEES OOK!
Chloe (19) pleegt zelfmoord omdat ze niet genoeg likes krijgt

Bij dit waterpark treden de dolfijnen vier keer per dag op tijdens het zomerseizoen. Alle dolfijnen moeten hieraan deelnemen, voor de hordes toeristen die het populaire park bezichtigen.

Hoewel het jonge dolfijntje pas een paar dagen oud was, moest hij volgens LadBible met de anderen dolfijnen optreden.
Op sociale media wordt hevige kritiek geuit op het park. Yavor Gechev, een vertegenwoordiger van de dierenbeschermingsorganisatie Four Paws, vertelde aan de BBC dat het dodental bij het park hoger ligt dan gemiddeld.

Hij voegde hieraan toe dat een zeehond en vijf andere dolfijnen de laatste vijf jaar zijn overleden in het Varna Dolfinarium. “De dieren hebben het moeilijk daar, ze overleven niet.”

Woordvoerders van het park hebben in een reactie aangegeven dat het diertje niet tijdens een optreden is overleden en dat ze geen baby’s deel laten nemen aan de optredens.

LEES OOK!
Kelly kwam om bij ongeluk terwijl vriendin (15) auto bestuurde

Het is een feit dat dolfijnen die in gevangenschap worden geboren een veel hoger sterftepercentage kennen, dan dolfijnen in het wild. In faciliteiten zoals het Varna Dolfinarium sterven tussen de 50 en 75 procent van de dolfijnen binnen het eerste levensjaar.

Dolfijnen zijn wilde dieren, erg intelligent en sociaal. In hun natuurlijk habitat zwemmen ze 50 tot 80 kilometer per dag. In gevangenschap is dat maar een fractie hiervan. We krijgen vaak een vertekend beeld van ze, omdat ze altijd ‘lachen’. Maar, dit is slechts de vorm van hun gezicht. Een dolfijn in gevangenschap heeft helaas weinig om over te lachen.

Rob de Nijs (76) maakt het goed na val van podium

Deze vrouwen heeft Koning Willem allemaal versleten vóór Maxima