in

Baby schrijft geschiedenis door in de 21e week geboren te worden – kijk nu hoe dit wondermeisje er drie jaar later uitziet.

Als de gemiddelde vrouw haar 20e zwangerschapsweek bereikt, betekent dat doorgaans dat ze halfweg is. De geboorte is op dat moment nog enkele maanden verwijderd. Toen moeder Courtney Stensrud 20 weken zwanger was, gebeurde het ongelofelijke. Ze verwelkomde haar dochter in de wereld.

Haar dochter werd geboren na 21 weken en 4 dagen en woog amper 396 gram. De moeder beviel na een infectie van het vruchtwater en de foetus.

Gelukkig overleefde het meisje de gecompliceerde geboorte. En ze overleefde niet zomaar, maar groeide uit tot een gezonde en energieke driejarige!

In vele landen is het de praktijk om baby’s die voor de 24e week geboren worden niet te helpen overleven. Volgens een verslag is ze de meest premature, overlevende baby ooit. Courtney Stensrud (35) vertelde aan CNN:

Lees ook  Roy Donders laat met trots zijn ballen zien

“Er zijn verhalen over baby’s geboren in de 22e week, tijdens de 23e week, maar niet tijdens de 21e week. Dus ik wist dat de kansen beperkt waren”, zei ze.

Hoewel de moeder wist dat de overlevingskansen miniem waren, bleef ze voor haar dochter vechten.

Dokter Kaashif Ahmad, een van de auteurs van bovenvermeld verslag, ontmoette de moeder 21 weken nadat haar baby geboren werd.

Ahmad verzekerde Stensrud dat haar kind niet geanimeerd kon worden. Hij was bezorgd over de zware onderontwikkeling van de longen van de baby en de kwetsbaarheid van de bloedvaten in de hersenen.

Lees ook  Lukt het je niet om af te vallen? Het kan hierdoor komen

Als ze zou overleven, zouden haar gezondheidsproblemen ernstig zijn. Maar het besluit van Courtney stond vast.

“Zelfs als ik naar hem geluisterd zou hebben, was er iets in mij dat zei: ‘Geloof erin en geef de hoop nooit op.’”

Dat bleek de juiste beslissing te zijn. Vandaag is haar dochter een gezond en gelukkig meisje met een mooie toekomst voor zich.

Bekijk de onderstaande video en DEEL dit verhaal om je medemens te inspireren!

Verwilderde kat werd in kelder gevonden met 2 kilo vacht – kijk nu deze ongelofelijke transformatie.

Dit meisje van 22 werd aangenomen om gedurende 3 weken voor deze baby te zorgen. Maar de ouder konden nooit vermoeden van wat ze ging doen