in

Baasje is hond zat: jonge stafford met spanbanden vastgebonden aan boom in Utrecht Overvecht

Een jonge hond die met spanbanden aan een boom in de Utrechtse wijk Overvecht was vastgebonden, is gisteravond door de Dierenambulance bevrijd. Vermoedelijk is het beestje gedumpt door zijn baasje.

Dierenambulance Utrecht kreeg gisteren rond 18.30 uur de melding dat er onder het viaduct bij Fort Blauwkapel een hond was gevonden.

,,Het was een jonge stafford terriër die met spanbanden was vastgemaakt aan een boom”, zegt Ilona van der Ende van de Dierenambulance. ,,Gelukkig bleek de hond zelf in goede conditie. Het is een jong en gespierd beestje.”

Lees ook  2 reusachtige zwarte wolven worden gefilmd, terwijl ze op een Canadese snelweg naast een auto sprinten

Van de eigenaar ontbreekt elk spoor. ,,Het zou theoretisch nog kunnen gaan om een vermist dier, waarna iemand anders hem heeft vastgebonden.

Dus we hebben een oproep gedaan. Maar ik vrees dat we ervan uit kunnen gaan dat de hond is gedumpt.”

Vakantie
Zou de naderende vakantie een rol kunnen spelen? ,,Dat weet ik niet”, zegt Van der Ende. ,,Het komt in Utrecht gelukkig heel zelden voor dat een hond zo wordt achtergelaten. Dit is de derde keer in bijna vijf jaar.”

Lees ook  Witte tijger in DierenPark Amersfoort overleden - Dit is wat er gebeurde..

De stafford is overgebracht naar het asiel. Als de eigenaar zich niet binnen twee weken meldt, wordt een nieuw baasje voor de hond gezocht.

Dochter (14) moet toekijken hoe vader in elkaar geslagen wordt: “Hij ligt in coma en we weten niet of hij het gaat halen”

Olcay Gulsen onthult: ‘Ik heb mijn tenen laten inkorten’