in

Baasje dumpt kat bij het grofvuil: ‘De hele onderkant zag zwart van de ontlasting’

Dierenambulance Amsterdam heeft zondagavond het leven van een gedumpt huisdier gered. De Perzische kat was compleet verwaarloosd en zag zwart van de ontlasting en viezigheid.

De Dierenambulance kreeg zondagavond een telefoontje uit Amsterdam-Zuidoost. Iemand had daar een kat in een kistje bij het grofvuil aangetroffen.

Zwart van ontlasting
De stank die om hem heen hing, was enorm. “Waar dit een prachtige witte Pers hoort te zijn, zag de hele onderkant zwart van de ontlasting en het vuil”, schrijft de Dierenambulance op Facebook.

Lees ook  Na het zien van DIT filmpje ga je nooit meer naar het circus toe.. Deel dit a.u.b verder!

“De hele vacht zat onder de klitten en het vuil was niet uit de ogen te boenen. Mager, hongerig en angstig.” Het geslacht was door zijn vieze vacht niet goed zichtbaar.

Kist opengeknipt
Het beestje, dat niet was gechipt, was doodsbang en wilde z’n kistje niet uitkomen. Medewerkers van de Dierenambulance hebben het “met dichtgeknepen neus” moeten open knippen. “Eenmaal uit het kistje kregen we een kopje.”

Lees ook  10 jaar lang moest de uitgehongerde pony op dit moment wachten. Hoe zijn poten eruit zien, is nauwelijks voor te stellen

Medische check
De Dierenambulance kon door de stank, vuil en klitten niet goed beoordelen hoe het was gesteld met de gezondheid van het beestje. Na een medische check bij het Hugo Dierenziekenhuis Zwanenburg bleek gelukkig dat hij op het eerste gezicht in orde was.

Dierenopvang
De Dierenambulance heeft het arme beestje gisterochtend naar de Dierenopvang Amsterdam gebracht. “Die kanjers gaan het verder oppakken. Wij kunnen dus niets zeggen over adoptie.”

Het is de baby met de bucketlist gelukt: wonderkind Sam is 2 jaar geworden

Fantastisch nieuws: Door witte wijn val je af