in

Auto meegesleurd door vrachtwagen: ‘Langste kilometer van mijn leven’

“Het duurde een eeuwigheid voor de vrachtwagenchauffeur in de gaten had wat er aan de hand was.”

Dat zegt de man die in de Ford Ka zat die dinsdagmiddag in Antwerpen honderden meters werd meegesleurd door een vrachtwagen. “Pas toen we de beelden zagen, beseften we dat we door het oog van de naald zijn gekropen.”

Het waren angstige momenten voor de 55-jarige Luc en zijn 17-jarige dochter Cato. Aan het begin van de Antwerpse Craeybeckxtunnel werden ze geraakt door een invoegende vrachtwagen.

“Daardoor kwamen we dwars te liggen en werden we door de vrachtwagen voortgeduwd”, zegt Luc tegen de Gazet van Antwerpen Beelden van het ongeluk gingen viraal op internet.

LEES OOK!
Sylvana IJsselmuiden gaat uit de kleren voor pikante fotoshoot

Kilometer meegesleurd
Luc zegt dat de vrachtwagenchauffeur duidelijk niets had gemerkt van het ongeluk. “We zijn meer dan een kilometer meegesleurd, dus dat moet ruim een minuut hebben geduurd, maar voor ons duurde het een eeuwigheid.”

Bekijk hier de beelden van het ongeluk:

Het duurde even voordat andere weggebruikers de aandacht van de vrachtwagenchauffeur wisten te trekken.

De man die het ongeluk filmde, slaagde daar niet in. “We hebben het wel geprobeerd, maar omdat de chauffeur niet naar links keek, zijn we doorgereden”, zegt de filmende man tegen RTL Nieuws.

LEES OOK!
Wesp kruipt in broekspijp van geschrokken bestuurder: auto ramt lantaarnpaal

“Ik heb op YouTube veel filmpjes gezien van vrachtwagens die plotseling scharen. We hebben het alarmnummer gebeld.”

Moedige mensen
De vrachtwagen kwam pas tot stilstand nadat andere weggebruikers de tunnel hadden geblokkeerd door hun auto stil te zetten.

‘Moedige mensen’, worden ze door Luc genoemd. “Cato had wel een beetje last van haar nek, maar verder zijn we ongedeerd.

Ik ben de politie, hulpdiensten en alle andere weggebruikers die hebben geholpen heel dankbaar.” De vrachtwagenchauffeur heeft zich verontschuldigd voor het ongeluk.

Felle regenbuien verwacht: drie volle emmers per vierkante meter

Politie vindt crimineel nadat luide scheet zijn schuilplaats verraadt