in

Aston de stier denkt dat hij een paard is en springt zelfs hindernissen

Aston de stier werd op een kleine veeboerderij in Frankrijk geboren en was bestemd voor de slacht. Maar, het leven neemt rare wendingen en in plaats daarvan is hij een springpaard.

Vijf jaar geleden was Sabine Rouas, een paardentrainer uit Straatsburg, net een paard kwijtgeraakt. Het was een enorm verlies, samen hadden ze 20 jaar met elkaar doorgebracht.

Sabine dacht dat ze niet zo snel meer aan een paard kon hechten. Ze kreeg interesse in een familie koeien die op een nabijgelegen biologische melkboerderij woonden. Eén van de koeien was toentertijd zwanger, aldus Storytrender.

De vrouw gelooft dat het kalf mogelijk aan haar stem wende terwijl ze nog in de baarmoeder van haar moeder was. Want, kort nadat Aston was geboren, begon hij haar te volgen als ze langs kwam.

Lees ook  Hond kan hoofd niet eens rusten door ketting – dan besluit een echte held in actie te komen

Helaas was de boer niet geïnteresseerd in het houden van een stier op een melkveebedrijf. Daarom was hij van plan om het kalf, toen M309 genoemd, met drie maanden te laten slachten. Maar Sabine zou dat niet laten gebeuren.

De vrouw kocht zowel het kalf als de moeder en gaf ze een thuis bij haar in de stallen. Rond dezelfde tijd kreeg Sabine de pony Sammy, en begon hem te trainen als springpaard.

Sammy en Aston waren constant bij elkaar en werden de beste vriendjes. Wat echter niemand verwachtte, was dat de jonge stier in de voetsporen van het springpaard zou treden.

Sabine zag hoe Aston de trucjes leerde, die ze aan Sammy toonde. Toen kreeg ze het idee om op hem te rijden, als hij groot genoeg was.

Lees ook  Deze puppy was voor alles doodsbang. Maar wie of wat werd al snel zijn beste vriend? SCHATTIG!

Zo gezegd, zo gedaan. Het duurde een tijdje voordat Aston zich aanpaste, maar nu is hij bijna een volleerd springstier. Het paar reist naar spring- en dressuurwedstrijden door heel Europa voor demonstraties.

Soms mist Aston dan wel Sammy, omdat hij het niet leuk vindt lange tijd van hem weg te zijn. De jonge stier heeft nog een boel te leren, maar kan al een heel groot aantal dressuur oefeningen!

Ook online is Aston een regelrechte hit, met veel volgers en fans. Niet voor niets natuurlijk, een stier van 1300 kilo die hindernissen springt is geen alledaags gezicht!

Moeder uit Lekkerkerk doet emotionele oproep omdat zoontje gepest wordt om haarkleur

Pleun kwam vanmorgen tot bizarre ontdekking na uit de hand gelopen huisfeestje