in

Artsen waarschuwen: Zo merk je direct of ouderen corona hebben

Plotseling vallen en verwardheid. Deze twee nog niet al te bekende symptomen, kunnen een teken zijn van een coronabesmetting bij ouderen. Dat blijkt uit een onderzoek van een groep artsen.

Omroep Brabant schrijft over het onderzoek dat staat gepubliceerd in het Nederlandse Tijdschrift voor Geneeskunde.

Valpartij of flauwvallen
De groep artsen deed onderzoek naar een groep oudere coronapatiënten van een gemiddelde leeftijd van 83,5 jaar.

Lees ook  Deze tatoeage duikt steeds vaker in het straatbeeld op. Dit is wat het betekent als je er 1 ziet

‘Uit onderzoek van hun gegevens wordt duidelijk dat de COVID-19 bij kwetsbare ouderen ook kan beginnen met een acuut geriatrisch syndroom’, schrijven de artsen.

Onder deze acuut geriatrische syndromen vallen: een delier (verwardheid), een valpartij, flauwvallen, dehydratie en acuut functieverlies.

Geen koorts
In het onderzoek wordt een 82-jarige mannelijke patiënt aangehaald. Hij had geen last van hoesten of koorts, maar bleek achteraf toch een coronabesmetting te hebben. De man viel wel plotseling uit zijn stoel.

Lees ook  Zodra ze de verloskamer binnenkomt beseffen ze allemaal dat de 17 jarige moeder het niet zal halen. Maar haar beslissing staat vast!

Met het onderzoek hopen de artsen dat er meer bekendheid komt voor de nog onbekendere klachten die corona bij ouderen kan veroorzaken.

Tot nu toe zijn koorts, hoesten en kortademigheid de belangrijkste symptomen van Covid-19, de ziekte die het coronavirus veroorzaakt.

Wel of geen bezoek, Bjorn viert zijn achttiende verjaardag hoe dan ook

Moeder en kind (2) gegrepen door auto: peuter in kritieke toestand afgevoerd