in

Artsen waarschuwen ouders meer gevallen van vreemd corona-syndroom bij kinderen te verwachten

Dokters waarschuwen ouders om meer gevallen te verwachten van een vreemde aandoening die kinderen die lijden aan COVID-19 lijkt te treffen.

Volgens CNN staat de aandoening bekend als pediatrisch multisysteeminflammatoir syndroom, en lijkt het een postviraal syndroom te zijn.

Dr. Jeffrey Burns, specialist in kritieke zorg bij het Boston Children’s Hospital, heeft een wereldwijde groep artsen gecoördineerd in het vergelijken van nota’s over de aandoening, met onderzoeken die nu worden uitgevoerd op ten minste 150 kinderen, meestal gevestigd in New York.

In een gesprek met CNN legde Dr. Burns uit: “Dit multisysteem ontstekingssyndroom wordt niet direct veroorzaakt door het virus. De belangrijkste hypothese is dat het te wijten is aan de immuunrespons van de patiënt.”

Lees ook  Wauw, maak kennis met de bloedmooie vrouw van Jandino Asporaat

Rapporten zeggen dat de symptomen van de aandoening een aanhoudende koorts, ontsteking en slechte orgaanfunctie zijn.

Kinderen kunnen ook last hebben van symptomen die verband houden met een bloedvatontsteking, zoals rode ogen, een felrode tong en gebarsten lippen.

Het moet gezegd worden dat niet alle kinderen die positief getest hebben op het multisysteem ontstekingssyndroom ook positief getest hebben op het coronavirus. Uit onderzoek dat tot nu toe is uitgevoerd, blijkt echter dat er een verband bestaat.

“Er lijken vertraagde reacties te zijn op Covid-infecties bij deze kinderen,” zei Dr. Moshe Arditi, een expert op het gebied van pediatrische infectieziekten in het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles.

Dr. Burns, ondertussen, heeft verklaard dat hij gelooft dat meer gevallen als bewijs zullen dienen aangezien het coronavirus zijn verspreiding voortzet.

Lees ook  Deze jongen verloor 75 procent van zijn gezichtsvermogen, gewoon omdat hij met zijn favoriete speelgoed gespeeld had.

“We kunnen verwachten dat elk van de epicentra ongeveer vier tot zes weken later clusters hiervan zal zien opduiken,” zei Burns tegen CNN.

“Het is logisch dat het eerst in New York te voorschijn kwam omdat New York de grootste en meest ernstige uitbraak (van Covid-19) had, gevolgd door New Jersey en, helaas, Boston.”

Terwijl een paar kinderen zijn gestorven aan het syndroom, is Burns verdrietig dat de meerderheid nu ernstig is getroffen.

“We hebben bewezen dat we behandelingen kunnen gebruiken en gebruiken,” zei hij.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar dit baart me zorgen! Het laatste wat we nu nodig hebben, bovenop al het andere, is een aandoening die onze kinderen nog meer bedreigt!

Deel dit artikel op Facebook om informatie over dit syndroom te verspreiden!

Leontine Borsato: ‘Wat mis ik jou!’

Dit is dé “beautytrend”: het decoreren van je nagels met kleine handen en voeten