in

Artsen geven urgente waarschuwing over nieuwe coronavirus-gerelateerde aandoening bij kinderen

Engelse-artsen zijn dringend gealarmeerd over een sterke toename van het aantal kinderen dat wordt opgenomen op de intensive care met een ernstig ‘inflammatoir syndroom’ dat in verband kan worden gebracht met het coronavirus meldt The Daily Mail.

In een alarm dat in Engeland werd uitgestuurd, zeiden de gezondheidshoofden bij een gezondheidraad in Londen: ,,Er is groeiende zorg dat een [COVID-19] verwant ontstekingssyndroom bij kinderen in Engeland te voorschijn komt.

In de afgelopen drie weken is er een duidelijke stijging geweest van het aantal kinderen van alle leeftijden die een multi-systeem ontstekingstoestand hebben die intensieve zorg in heel Londen en ook in andere regio’s van het Verenigd Koninkrijk vereist.

Er wordt aangenomen dat kinderen niet zwaar worden getroffen door COVID-19 – sinds het begin van de pandemie in december zijn er wereldwijd maar heel weinig jongeren gestorven.

Hun schijnbare weerstand tegen de ziekte heeft de artsen wekenlang verbijsterd omdat ze vaak ‘superspreiders’ zijn van virusziekten zoals griep.

Lees ook  Jongen met autisme bouwt 's werelds grootste Titanic model met 56.000 steentjes Lego

De kinderen die worden gezien met het syndroom hebben vaak last van buikpijn, hartontsteking en ‘gastro-intestinale symptomen’ – waaronder mogelijk braken en diarree.

Artsen hebben de mysterieuze complicatie vergeleken met het toxische shocksyndroom en de ziekte van Kawasaki, die samen schadelijke interne zwellingen, koorts en ademhalingsproblemen veroorzaken – allemaal kenmerkende tekenen van COVID-19.

Maar sommige kinderen die intensieve zorg nodig hebben, zijn negatief getest op het coronavirus, wat de diagnose nog ingewikkelder maakt en vragen oproept dat er een andere ziekteverwekker achter de aandoening zou kunnen zitten.

De ambtenaren moet nog duidelijk maken wat de symptomen zijn, ondanks pleidooien van pediaters om een duidelijker beeld te schilderen zodat kunnen zij waakzaam blijven.

Het is niet duidelijk hoeveel kinderen het ontstekingssyndroom hebben gehad, noch of ze daarmee zijn overleden.

Het is ook onduidelijk hoe oud kinderen zijn die hierdoor getroffen zijn, of dat er clusters van gevallen zijn in het Verenigd Koninkrijk.

Maar er wordt verondersteld dat het tot nu toe slechts een ‘handvol’ kinderen heeft getroffen, volgens een prominente kinderarts die toegaf dat de complicatie door een andere ziekteverwekker kon worden veroorzaakt.

Lees ook  Famke Louise laat zien hoe haar gezicht er nu uitziet na wijnglas incident!

Het komt te midden van rapporten dat scholen in juni zouden kunnen beginnen met het heropenen van de school in het kader van plannen voor een ‘voorzichtige’ versoepeling van de lockdown-beperkingen.

De memo, dat werd verzonden door een NHS CCG in Londen zei: ‘De gevallen hebben overlappende kenmerken van toxische shock syndroom en atypische Kawasaki ziekte met bloed parameters in overeenstemming met ernstige COVID-19 in kinderen’.

Het alarm vertelde gezondheidsmedewerkers om kinderen met symptomen van buikpijn als ,,kwestie van urgentie” te verwijzen.

Het Engelse RIVM maakt slechts een lijst van een temperatuur en een nieuwe hoest als de belangrijkste symptomen van COVID-19, ondanks de Wereldgezondheidsorganisatie die zegt dat het diarree en pijnen kan veroorzaken en ambtenaren van de V.S. die zeggen dat patiënten smaak en geur kunnen verliezen.

Zo zag zangeres Maan er vroeger uit

Mark Rutte onder vuur na parkeren BMW op invalideplaats: