in

Arts laat nieuwe baby op de grond vallen en zegt: “Maak je niet druk, je zult er meer krijgen”

Het is geen toeval dat we een sterke wens hebben om pasgeboren baby’s te beschermen. Het is een ontwerppatroon van de natuur, een patroon dat bedoeld is om de voortzetting van onze soort te helpen en ervoor te zorgen dat de meest kwetsbaren onder ons de zorg krijgen die ze zo hard nodig hebben.

Daarom is het idee om allesbehalve honderd procent voorzichtig te zijn met een pasgeborene, niet te vervelend om aan te denken.

Simpel gezegd zijn we vaak extra voorzichtig met pasgeborenen omdat we weten dat we dat moeten zijn.

Daarom is het zowel schokkend als angstaanjagend dat toen Kristal Amezquita haar baby ter wereld bracht de dokter die haar behandelde hem liet vallen. Erger nog, hij vertelde Kristal toen dat ze jong genoeg was om meer baby’s te krijgen.

Volgens de berichten was Amezquita’s zwangerschap een moeilijke. Ze was slechts 21 weken zwanger toen ze in april werd opgenomen in de Labour and Delivery ER van een ziekenhuis.

De pijn in haar maag was te veel geworden om te verdragen, en de verpleegkundigen belden al snel een dokter.

Kristal legde uit wat er naast Love What Matters gebeurde: “Hij vertelde me dat de membranen van de waterzak uitstaken en dat ik al water lekte (technisch gezien was ik al aan het bevallen – de pijn die ik ondervond waren weeën), het water dat Ian nodig had om te overleven kwam eruit.

Lees ook  Dit wordt allemaal duurder in 2019

Hij zei dat mijn baarmoederhals zich had geopend en dat de placenta in contact was gekomen met het vaginakanaal waardoor een infectie was ontstaan. Ik stond op het punt om een infectie te bestrijden en ik had op dit moment twee opties.

“Een – Expediteer mijn zwangerschap of Twee – Laat mijn lichaam zijn gang gaan. WAT. DE. HECK. Ik was gebroken, mijn hart deed pijn, mijn wereld was verbrijzeld.

Hoe kon ik van zo opgewonden zijn om 21 weken te worden en mijn baby in mijn buik te zien groeien naar de wetenschap dat ik het ziekenhuis niet met hem zou verlaten?

Amezquita vertelde de dokter dat ze de tweede optie wilde kiezen. Ze ging verder: “Ik had nog steeds weeën en die kwamen steeds dichterbij, dus vroeg de verpleegster of ik een ruggenprik wilde. Na het krijgen van de ruggenprik, komt de katheter.

“Ik heb de katheter erin laten zetten en ongeveer een half uur later voelde ik me zo ongemakkelijk, ik had pijn en mijn hart was gebroken.

Ik belde de verpleegster omdat ik haar vertelde dat ik de katheter eruit wilde hebben, ik kon het voelen, maar ze zei dat ik de ruggenprik had, dus ik zou niets moeten voelen.

Terwijl zij en de gynaecoloog mij controleerden, brak mijn water. Toen ben ik het helemaal kwijt geraakt. Ik wist dat dit echt gebeurde, ik was echt mijn baby aan het verliezen.”

Lees ook  Koppel opent huwelijkscadeau 9 jaar later, lezen briefje en beseffen hun gigantische vergissing

Amezquita werd al snel verplaatst naar een ander bed, waar ze begon met de bevalling van haar baby.

“Na twee duwtjes werd mij gevraagd of ik hem wilde vasthouden, maar ik wilde eerst de placenta ter wereld brengen”, legde ze uit.

Het volgende moment blijft Amezquita achter met een herinnering die haar voor altijd zal blijven achtervolgen.

“Ik was zo in shock, de OB die Ian bevrijdde liet hem vallen toen hij naar buiten kwam, en bleef tegen me zeggen, “Het is oké, je bent jong, je zult meer hebben, JIJ bent oké.

Hoe kan je me vertellen dat ik oké ben als ik net mijn zoon heb verloren?! Ik kon niet geloven wat er net was gebeurd.

“Mijn moeder zei dat ze het gevoel had dat hij werd weggegooid met al het afval – de manier waarop de OB met Ian omging.

Omdat Ian zo klein was, gleed hij een beetje naar buiten en ze slaagden er niet in hem te pakken te krijgen.”

Ian woog slechts 10 ons. Amezquita zei: “Hij wordt nooit vergeten en hij is altijd in onze gedachten en gebeden. Ik weet dat hij in mijn hart is en dat geeft me troost.”

Kristal, het spijt ons zo voor je verlies, en nog meer voor het ogenschijnlijke gebrek aan beroepsuitoefening.

Rust in vrede, baby Ian. Deel dit artikel op Facebook om gedachten en gebeden te sturen.

Temptation-verleidster Daniëlle opgenomen in ziekenhuis

Heeft nieuwe vriend van zwangere Samantha haar nou keihard in de steek gelaten?