in

ANWB: Verkeer ondervindt veel hinder boerenprotest, al 900 kilometer file

Vanuit alle windstreken zijn dinsdag honderden boeren met hun trekkers vertrokken op weg naar Den Haag om te demonstreren. De demonstratie is voorbij en de boeren zijn terug naar huis gegaan met als gevolg 900 kilometer file door langzaam rijdende boeren en harde regen.

Ze zijn het zat dat er een negatief beeld over boeren wordt geschetst. De ochtendspits ondervindt al veel hinder en vooral rond Utrecht staat het vast.

De boeren hielden hun protest op het Haagse Malieveld. Daar mochten niet meer dan 75 trekkers naartoe.

LEES OOK!
Glennis Grace waarschuwt: "Zeg niets verkeerds over André Hazes, want ik krijg echt ruzie met je!"

De rest van de boeren moest parkeren bij het stadion van ADO Den Haag of op het strand van Scheveningen. De politie had groot materieel ingezet als afzetting in de binnenstad in Den Haag.

Er werden onder meer ME-voertuigen en vrachtwagens gebruikt om de toegangswegen naar het Malieveld en Binnenhof af te sluiten.

„Dit is flexibel zodat het reguliere verkeer waar mogelijk door kon rijden”, laat de politie via Twitter weten.

De demonstratie richt zich tegen gedwongen inkrimping van de veestapel en voor een duidelijker landbouwbeleid op de lange termijn. „Wij boeren komen in actie voor ons werk, onze passie.

LEES OOK!
Gezichtsmaskers van sperma bestaan en schoonheidsexpert zeggen dat het veroudering kan vertragen

De afgelopen jaren hebben politici, media en activisten een negatief beeld over boeren geschetst”, laat organisatie Agractie via haar site weten.

Voor de agrariërs is de maat vol en zij willen niet langer neer worden gezet als milieuvervuilers en dierenmishandelaars.

„De onbetrouwbaarheid van de overheid en instanties is voor ons aanleiding om een tegengeluid te geven.”

Zoveel bedpartners heeft Donny Roelvink gehad

In stukken gehakt slachtoffer kruipruimtezaak pleegde mogelijk zelfmoord