in

Amsterdammer (26) ’per ongeluk’ gedood bij opname videoclip

De politie heeft een bekentenis omtrent de fatale schietpartij aan het begin van deze week in de flat Daalwijk in Amsterdam-Zuidoost.

De 26-jarige man, die dodelijk gewond raakte, werkte volgens de verdachte mee aan de opname van een videoclip, waarbij het wapen per ongeluk afging.

De rechter-commissaris heeft een 21-jarige man uit Amsterdam voor een periode van nogmaals veertien dagen in bewaring gesteld, laat het Openbaar Ministerie weten.

De jongeman wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 26-jarige man in de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 januari.

Goede vriend
De 21-jarige verdachte, die een goede vriend van het slachtoffer zegt te zijn, blijft in voorlopige hechtenis op verdenking van doodslag en verboden wapenbezit.

Lees ook  Brand in flat Rotterdam: vrouw springt uit raam

Afgelopen dinsdag meldden zich in de ochtend drie personen bij de politie nadat er rond 1 uur ’s nachts een man was overleden in de typische studentenflat Daalwijk.

Na de verhoren afgelopen dagen zijn twee van hen, een 23-jarige man en een 16-jarig meisje, naar huis gestuurd. Hun betrokkenheid bij het incident is te verwaarlozen.

Gezelligheid
Dinsdagmiddag was bij de buren van het appartement, waar de schietpartij plaatsvond, al duidelijk dat het om een ongeluk ging.

Verschillende bewoners vertelden dat het er zelfs zo gezellig aan toe ging in de flat, dat er eigenlijk alleen sprake was van enige geluidsoverlast. Maar er was duidelijk een goede sfeer.

Lees ook  Gezin stinkend rijk na opruimen van zolder en vondst in oude schoenendoos!

Met een hele harde doffe klap kwam daar verandering in. Niet veel later stonden alle hulpdiensten, zoals politie, ambulance en brandweer voor de flat. Het onderzoek duurde urenlang.

Het onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat drie mannen en het meisje in die bewuste nacht bezig waren met de opname van een muziekvideoclip.

Tijdens de opname, zo heeft de verdachte verklaard, ging het wapen ongewild af en werd de 26-jarige man, een goede vriend, dodelijk getroffen.

Deze vrouw heeft 31 vingers en tenen

Slachtoffer (14) steekpartij Zaandam strompelde zwaargewond supermarkt in