in

Amber kreeg geen uitstrijkje omdat ze te jong was, nu is ze overleden aan kanker….

Amber mocht geen uitstrijkje omdat ze nog te jong was. De familie van de Engelse Amber Cliff kan er nog steeds niet over uit dat hun prachtige jonge dochter Amber is overleden. Nog erger; zij denken dat het makkelijk voorkomen had kunnen worden.

Amber liep al een aantal jaren rond met buikpijn, bloedingen buiten haar menstruatie en continue misselijkheid. Ze ging dokter na dokter af met de vraag om een uitstrijkje van haar baarmoederhals te maken. Keer op keer werd dit haar echter geweigerd. De dokters claimden dat Amber met haar toen 18 jaar te jong was, het ziekenhuis bood dit alleen aan vrouwen boven de 25 aan.

Lees ook  Ruim zestig procent van de Nederlanders wil lockdown

De klachten kwamen waarschijnlijk door hormonen en de anticonceptiepil, zo concludeerden de artsen. De klachten bleven echter aanhouden en daarom besloot de familie af te reizen naar Amerika, om daar eindelijk een test te laten doen. Het resultaat: baarmoederhalskanker…

Amber was 21 toen baarmoederhalskanker bij haar ontdekt werd. De medische wereld kon niets meer voor haar doen, de kanker verspreidde zich naar haar longen en op 8 januari stierf ze op 25-jarige leeftijd.

De broer van Amber, de zeventwintigjarige Josh, windt er geen doekjes om. „Als Amber eerder een uitstrijkje had gehad, was de kanker misschien op tijd ontdekt. Dan hadden we haar nu niet zo verloren”, vertelt de verdrietige Josh aan Metro UK. Na Amber’s dood besloot de familie en petitie op te starten waarmee ze willen bereiken dat ook vrouwen tussen de 18 en 25 een uitstrijkje kunnen laten maken als ze vaker dan 2 keer bij de dokter zijn geweest met dezelfde klachten.

Lees ook  Echtgenoot laat zijn zwangere vrouw met torenhoge schuld achter, dan vindt ze iets in de oven

Als er genoeg handtekeningen zijn kan de petitie worden aangeboden aan het parlement. Wat een tragedie… Wij zijn voortaan extra alert! Heb je klachten die maar niet overgaan? Breng dan zo snel mogelijk een bezoek aan de huisarts!

De minnares van haar man noemde haar een ‘dikke koe’ en wat ze toen deed.. Wraak is zoet!

Waarom je je gezicht zeker 2 keer per dag moet reinigen (ook als je geen make-up draagt)