in

Als je ooit zo’n plek ziet onder je nagel, telefoneer dan meteen je dokter

Huidkanker kan zich op verschillende manieren manifesteren, maar de kwaadaardige melanoom is het bekendst.

In de Verenigde Staten alleen al, veroorzaakte de vreselijke ziekte 10.130 doden in het jaar 2016, volgens de Amerikaanse Kankervereniging.

Een melanoom komt het vaakst voor op de borst, rug en benen. Maar ook op andere plaatsen kan het voorkomen, dat ontdekte de Britse vrouw Melanie Williams. De moeder van drie merkte een blauwachtige plek op onder haar duimnagel, en dacht dat het een schimmel was.

wee jaar geleden merkte Melanie een vreemde blauwzwartachtige olek op onder een van haar duimnagels.

Op het eerste zicht dat Melanie dat het een schimmel was. Maar toen een antischimmelcrème niet leek te helpen, ging ze naar het ziekenhuis, schrijft The Mirror.

Lees ook  22 walgelijke foto’s die je pijngrens verleggen. Nummer 9 is niet voor gevoelige zielen!

Na verschillende onderzoeken gaf Melanie haar dokter haar een schokkende diagnose: de plek onder haar nagel was een kankerachtige tumor. Dit heet acraal melanoom. Deze zeldzame vorm van huidkanker zit onder de nagels en wordt makkelijk verward met een nagelschimmel.

Enkele dagen later, ging Melanie op Facebook om anderen te waarschuwen over dit gevaarlijke type kanker.

“Zie je dit op mijn duim? Weet je wat het is? Huidkanker. Dit groeide uit het niets in enkele weken tijd,” schreef ze in een bericht dat door meer dan 100.000 mensen werd gedeeld.

Lees ook  Hoe je heupzenuw pijn en rugpijn stopt met slechts een tennisbal

Aangezien verkeerde diagnoses vaak gebeuren, moeten mensen echt opletten voor bruine, blauwe of zwartkleurige plekken onder de nagels.

Een bruinachtige streep van boven naar beneden kan kanker betekenen, maar tumoren kunnen ook groeien onder de nagel, zegt de Melanoma Research Foundation.

Als je nagel er uit ziet zoals de foto hierboven, of als je vermoedt dat je een kwaadaardig melanoom hebt, ga dan meteen naar een dermatoloog.

We willen geen onnodige angst zaaien, maar ik hoop dat iedereen deze informatie kan delen zodat we samen aandacht kunnen brengen aan deze zeldzame kankersoort.

Als slechts een persoon kan gered worden, is het al de moeite waard.

Echtgenoot wordt wakker met bloederige strepen op zijn rug in toeristische trekpleister, vrouw beseft meteen hun grote fout

Kwijl je als je slaapt? Dan zou je dit moeten lezen