in

Als hij 40 dagen lang een gat graaft, verklaart iedereen hem voor gek. Maar wat hij in de grond ontdekt, had niemand voor mogelijk gehouden

Het leven in India is voor een groot stuk nog gestoeld op het kastensysteem, wat betekent dat de maatschappij strikt hiërarchisch is ingedeeld. Zo heeft men lagere en hogere kasten, en afhankelijk in welke kaste je geboren bent, zal dat in de toekomst een belangrijke invloed hebben op je partner- en beroepskeuze.

De zogenaamde “onaanraakbaren” of Dalits staan helemaal aan de onderste rand van de maatschappelijke ladder, en worden daardoor systematisch gediscrimineerd en buitengesloten.

Dat moest ook de echtgenote van Bapurao Tajne ondervinden toen ze water ging halen. De eigenaar van de bron, die tot een hogere klasse behoorde, verbood het haar simpelweg omdat ze een Dalit was.

Bapurao voelde zich beledigd en wilde niet langer verstoken blijven van iets zo essentieel als water. Hij besloot tot actie over te gaan.

Lees ook  Bridget heeft spijt van relatie met André

Hij begon een eigen bron te graven om zijn familie en andere Dalits in het dorp toch van water te voorzien, zodat ze niet meer van anderen afhankelijk zouden zijn.

Aanvankelijk kreeg hij niet veel steun. Zijn buren en eigen familie verklaarden hem voor gek om in dit uitgedroogde gebied, waar al drie bronnen uitgedroogd waren, alsnog naar water te beginnen zoeken.

Bovendien zijn er normaal vier tot vijf mannen nodig om een bron uit te graven. Bapurao was ook nog eens compleet onervaren. Hij bidt tot God en vertrouwt op zijn instinct dat hij op de goede plaats is beginnen graven.

Lees ook  Zó red je een gekrompen trui

Maar niets brengt hem van zijn idee af. Hij werkt naast zijn baan van 8 uur dagelijks nog eens 6 uur lang aan de bron – vier voor en twee uur na het werk.

Na 40 dagen sloeg hij alle sceptici met verstomming, want tegen de verwachtingen in ontdekt Bapurao toch water!

Zijn 4,5 meter diepe put kan door alle Dalits van het dorp als waterbron aangewend worden, waarvoor ze hem uiteraard oneindig dankbaar zijn.

Bapurao Tajne is weliswaar geen vrijheidsstrijder als Mahatma Ghandi, maar door zijn vurig verlangen om drinkwater te hebben, heeft hij toch voor een stukje gerechtigheid gezorgd. DEEL dit inspirerende verhaal met je vrienden!

Ze gaan naar een spermabank om zwanger te worden. Maar wat ze na 9 maanden ter wereld brengt, is verschrikkelijk voor haar

Trotse mama plaatst een foto van haar 3-jarige op Facebook. Dan smeekt een vriend om haar razendsnel naar de Eerste Hulp te brengen