in

Als door een wonder ontwaakt ze uit haar coma. Dan vertellen artsen haar het nieuws wat niemand aan zag komen

In september 2012 reed Gemma Holmes, 26, erg snel met haar bromfiets en knalde op een auto. Het ongeluk was zo vernietigend dat de jonge vrouw in de lucht werd geslingerd en tegen een lantaarnpaal terechtkwam. Holmes werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De kans was groot dat ze het niet zou halen. Maar ze onderging verschillende operaties en overleefde. De dokters stelden echter vast dat ze een zware hersenschudding had opgelopen, een gebroken ruggenwervel en nog tal van andere breuken had. Ze verzonk in een coma en de dokters vreesden dat ze nooit meer wakker zou worden.

Maar dan, tegen alle verwachtingen in, ontwaakte Holmes drie maanden later toch uit haar coma. Haar gezondheid was verbeterd en haar lichaam herstelde. Ze kon zelfs terug praten. De dokters ontdekten dat er in de vrouw een “vreemd lichaam” was beginnen groeien toen ze in coma lag …

Lees ook  Bedrijf weigert werkneemster met Alzheimer te ontslaan die vergeet hoe ze haar werk moet doen.

Aanvankelijk dachten ze aan een fout tijdens een van de operaties. Hadden ze iets achtergelaten in haar lichaam? Was het een tumor?

Maar nadat ze enkele onderzoeken hadden uitgevoerd, beseften ze de realiteit: Gemma Holmes was vier maanden zwanger! Door de zware hersenschade herinnerde ze zich echter de naam van de vader niet, noch kon ze haar eigen ouders herkennen. Ze was nog maar een schim van wie ze ooit was …

De dokters plaatsten haar voor de keuze: een abortus of een keizersnede zonder verdoving. De kleine baby was te zwak voor verdoving. Iedereen dacht dat ze voor abortus zou kiezen omdat het gewicht van het kind haar ruggenwervel zou kunnen breken.

Ondanks de vreselijke omstandigheden waarin ze ontwaakte, koos Holmes ervoor om de baby te houden.

“Er werd me gezegd dat ze de baby konden aborteren als ik dat wilde. Maar dat kon ik niet – ik voelde de baby in me groeien. Het was erg moeilijk … Het was erg pijnlijk om te wandelen. Maar ik dacht aldoor aan mijn baby en dat gaf me een reden om door te gaan.”

Lees ook  Hoe meer je met mama optrekt, hoe langer ze zal leven.

Op 2 mei 2013 voerden de dokters een keizersnede uit. Ze gaven Holmes lichte pijnstillers, maar de procedure bleef erg pijnlijk. De pijn was ondraaglijk. Maar van zodra ze haar zoon Ruben zag, vergat Holmes helemaal wat ze had moeten doorstaan.

Enkele maanden geleden hing haar leven nog aan een zijden draadje, maar tijdens haar coma waren de dingen drastisch veranderd. De keuze van Gemma redde uiteindelijk twee levens en nu zijn zij en haar zoon gezond en gelukkig!

DEEL dit ongelofelijke verhaal met je vrienden!

Man snijdt de staart van een ratelslang open. Zie wat er binnenin zit

Getalenteerde buikspreker stapt het podium op en verbluft het publiek met zijn geweldige komische talent