in

Als de stiefvader merkt, dat het gezicht van het meisje afwijkt, weigeren artsen haar aan te raken

De kleine Sarah Atwell uit het Canadese Nova Scotia is een heel normale baby. Op een dag stelt haar stiefvader Kenny echter iets eigenaardig vast: het gezicht van het kleine meisje lijkt te verschuiven – een helft zakt naar onder.

Als hij haar moeder Tara daarover aanspreekt, gaan ze met hun dochter onmiddellijk naar de dokter. Deze stelt een vreselijke diagnose: Sarah lijdt aan neurofibromatose, een genetische afwijking die tumoren veroorzaakt. Deze groeit in het gezicht van Sarah en zorgt ervoor dat de rechterkant van haar gezicht begint te verzakken.

Een operatie tijdens de kinderjaren blijkt onmogelijk. De tumor is goedaardig en houdt verder geen gevaren in voor Sarah. Bovendien zou een operatieve verwijderingen tot interne bloedingen kunnen leiden. Maar uiteraard heeft Sarah erg te lijden onder haar verminkte uiterlijk. Jaar na jaar werd haar gezicht voor haar ondraaglijker.

Lees ook  Rebecca vraagt tieners stil te zijn in bioscoop - dagen later wordt ze door hun ouders gezocht

De ouders van Sarah weten wel dat ze erg te lijden heeft, maar hebben geen idee wat ze dagelijks op school moet doorstaan.

Klasgenootjes en vreemde kinderen gapen haar na op straat, geven haar bijnamen en beledigen haar onbeschaamd. Ze werd uitgesloten en gepest. Geen enkele leraar onderneemt een poging om deze discriminatie te doen stoppen.

Om zich een beetje af te leiden schrijft Sarah gedichten. Ze is erg creatief en kan haar gevoelens zo een beetje kanaliseren en onder controle houden. Op een dag heeft Sarah een bijzonder idee.

Om haar pestkoppen en de buitenwereld te tonen hoe zeer ze wel te lijden heeft, maakt ze een Facebookvideo die eenieder naar de keel grijpt.

Ze vertelt hoe vreselijk haar leven is en hoe ze al 6 jaar onophoudelijk gepest wordt op school. Ze roept de mensen op te erkennen dat ze niet abnormaal is, maar er gewoon een beetje anders uitziet.

Lees ook  Laura van Kaam probeerde zelfmoord te plegen en ligt momenteel in het ziekenhuis.

Iedereen is diep onder de indruk. Zelfs haar klasgenootjes zien nu in hoe sterk ze wel is. Vandaag is ze 17 jaar oud en komt haar droom eindelijk uit: ze kan geopereerd worden. Het was een moeilijke ingreep die niet zonder risico’s was, maar de operatie verliep succesvol. Sarah houdt vandaag meer dan ooit van het leven. Ze weet dat ze op haar eigen manier wondermooi is. En zolang ze zichzelf blijft, zullen er ook genoeg andere mensen zijn die dit zullen inzien.

DEEL dit bericht om aan te tonen dat ware schoonheid vanbinnen zit!

Tiener wordt gepest vanwege haar donkere huidskleur. Dan neemt ze wraak door een aardig model te worden

De boer vindt een 1 meter groot zwart “ei” op zijn land. Wat zich daar verbergt, verbaast de onderzoekers