in

Als de 29-jarige nog amper 30 kilo weegt, steken zijn vrienden hem in hun rugzak en trekken met hem door Europa. Zijn droom gaat in vervulling!

Kevan Chandler uit Fort Wayne, een stad in de Amerikaanse staat Indiana, lijdt aan spinale musculaire atrofie (ook bekend als spieratrofie), een zeldzame en ongeneeslijke ziekte waardoor hij volledig verlamd is. Daarom zit de nu 29-jarige al van jonge leeftijd in een rolstoel. Bovendien kan hij zijn armen en benen nauwelijks bewegen. Bovendien zegt de arts hem dat hij weldra op een zuurstofmachine aangesloten moet worden omdat hij niet langer zelfstandig zal kunnen ademen. Maar Kevan heeft een droom die door zijn ziekte op het eerste zicht nooit in vervulling zal gaan: hij wil door Europa reizen.

Maar blijkt dat de arts zich vergiste. Kevan kan verder gewoon zelfstandig ademen. Nu besloten zijn vier kameraden: Tom Troyer, Luke Thompson, Philip Keller en Ben Duvall om zijn droom waar te maken. Op het idee hoe ze dit zouden bewerkstelligen, werden ze door Kevan zelf gebracht. Hoe hij daartoe kwam, vertelt de 30 kilo wegende man in een interview: “Ik grapte dat ik de kapitein van het schip zou zijn. En terwijl de matrozen zich om verschillende zaken op het schip bekommeren, bewaar ik het overzicht en bepaal de koers.”

Lees ook  Netflix brengt documentaireserie uit over enkele van de meest bespookte plekken van Amerika

Samen met de familie van Kevan maakten de vier vrienden een speciale rugzak, waarmee ze Kevan konden dragen. Op 18 juni zullen de vijf vrienden aan hun reis beginnen. Ze willen samen drie landen aandoen: Frankrijk, Ierland en Engeland. Maar niet het klassieke sightseeing staat op het programma: de vier vrienden willen met Kevan in de rugzak de Skellig Michael beklimmen, een steil rotseiland in Ierland. Met 30 kilo op hun rug zal dit geen eenvoudige opgave worden!

Lees ook  Een man draagt een jurk tijdens een begrafenis. Toen ik begreep waarom, had ik een zakdoek nodig

Al sinds 2013 laat Kevan zich door zijn vrienden door zijn thuisstad dragen. Zo zijn ze optimaal op de reis voorbereid. Zo konden ze ook van de gelegenheid gebruik maken om de rugzak nog beter op punt te stellen voor de reis door Europa.

Om de hele trip te financieren richtten de vrienden ook een Crowdfundingcampagne op. Ze ontbreken nog 3000 euro om aan de vooropgestelde 35.000 euro te geraken. Dit bedrag hebben ze nodig om een documentaire van hun reis te maken. Maar ook als ze dit bedrag niet halen, gaat de reis in elk geval door. Voor Kevan gaat zijn grootste droom in vervulling – dankzij de hulp van zijn vrienden!

DEEL dit hartverwarmende verhaal met iedereen die je kent!

Deze Gehandicapte Vrouw Heeft Hulp Nodig. Kijk Naar de Reactie Van De Hond…Tranen in m’n Ogen!

Dit koppel scheidde omdat zij te dik was en hij haar bedroog. Maar toen de jongen een jaar later bij haar aanklopte, deed zij DIT.