in

Als 17-jarige ging ze naar een feestje. 3 jaar later ziet ze er zo uit. Toen ik ontdekte waarom, liepen de koude rillingen over mijn rug

Dejah Hall uit Arizona was amper 17 jaar oud toen een feestje haar leven voorgoed zou veranderen. Tot dan toe was ze een beetje een teruggetrokken middelbare schoolstudente en leidde ze een gelukkig leven.

Iemand bood haar op dit feestje enkele verboden pijnstillers aan. Zonder het te weten sloeg ze daarmee een weg in die tot een lange nachtmerrie zou leiden. “Ik begon thuis voor de eerste keer ook pillen te nemen tegen de stress. Vanaf dat moment ging het bergaf.”

De consumptie van medicijnen verhoogde met de tijd en ze nam ze steeds frequenter. Na verloop van tijd nam ze wel 6 pillen per dag.

Drie jaar later probeerde Dejah haar verslaving onder controle te krijgen. Zo kon ze niet meer verder leven. Ze nam deel aan een ontwenningsprogramma. Maar dat was moeilijker dan gedacht: “De afkick was vreselijk, en na 8 dagen begon mijn lichaam fel te verzwakken. Ik kon mijn handen niet meer bewegen en was verlamd.” Dejah had nood aan mensen die haar steunden, maar ze had vrijwel geen contact meer met haar familie.

En ze ontmoette de verkeerde mensen op het verkeerde tijdstip. Een “vriend van een vriend” had een bijzonder slechte invloed op haar.

“Ik wist dat hij heroïne rookte. Ik zei hem dat dit slecht was en dat hij ermee op moest houden. Maar hij zei me dat ik maar eens een trekje moest nemen en dat hij dan moest stoppen. En ik nam een trekje. Maar dat was niet genoeg. Op dat moment werd ik compleet verliefd op het high zijn. Het was betoverend”, herinnert Dejah zich.

Lees ook  Yasmine van EOTB zwanger?

Dankzij deze “vriend” werd Dejah nog meer verslaafd. Binnen de kortste keren was het meisje hopeloos verslaafd. Vanaf dat moment draaide haar leven nog maar om een ding: drugs!

Ze gaf er niet om of ze nu leefde of zou sterven. Het enige wat haar interesseerde was high zijn: “Ik voelde me als een superheld.” Ze begon ook drugs te verkopen en viel zoveel af dat ze er praktisch als een skelet uitzag. Dejah woog nog maar 43 kg.

Maar in december 2012 gebeurde er iets waar ze geen rekening mee gehouden had. Ze ontmoette haar opa. Hij had haar gebeld en gesmeekt om haar te mogen ontmoeten. Hij hield van zijn kleindochter, maar toen hij haar zag, was hij geschokt. Hij was diepbedroefd over wat er van zijn kleindochter was geworden. Voor ze afscheid nam, zei Dejah nog: “Maak je maar geen zorgen om me. Alles komt goed met me.”

Maar het verging haar allesbehalve goed. Enkele uren later werd ze aangehouden wegens drugsbezit. Twee weken later kwam ze in de gevangenis terecht en op dat ogenblik overleed ook haar opa. Het ging nu pijlsnel bergaf en ook haar opa zou haar niet meer kunnen helpen.

Lees ook  Echtpaar in Nederland hongert kinderen zó uit dat ze in vuilnis eten zoeken

Maar uitgerekend haar verblijf in de gevangenis zou haar leven veranderen. Ze was vastbesloten haar leven te veranderen. Toen ze vrijgelaten werd, was ze een andere vrouw.

Ze kon haar herwonnen kracht behouden. Vandaag heeft Dejah een normale baan, heeft een kind en nog grotere toekomstplannen: “Ik wel predikant worden en hopelijk kan ik op een dag mijn eigen kerk stichten.”

Onlangs publiceerde ze een voor en na foto op haar Facebookpagina. De fysieke verandering van de vrouw is echt opmerkelijk. Ze wil anderen daarmee aantonen dat ze nooit de hoop mogen opgeven. Het is altijd mogelijk om je leven om te gooien. Men moet het gewoon echt willen.

“Er bestaan opties en uitgangen, en het is belangrijk om hulp te vragen. De mensen kunnen geen gedachten lezen”, maant Dejah verslaafde mensen aan. “Geef niet op als je tegen de verslaving vecht”, zegt ze. “Ik vind het een eer dat mijn verhaal zoveel mensen bereikt. Als iemand mijn hulp nodig heeft, mogen ze me altijd contacteren.”

Het vergt ontzettend veel kracht en moed om het duivelskruis van een drugsverslaving achter zich te laten. Helaas kan de opa van Dejah haar transformatie niet meer bewonderen, maar toch heeft hij haar geholpen om de stap in de juiste richting te zetten.

DEEL dit aangrijpende verhaal met iedereen die je kent!

Op 11-jarige leeftijd beging het meisje gruwelijke daden. Daarna zou ze nooit meer haar naam prijs durven te geven

Deze vrouw ligt op de onderzoeksstoel van de arts. Als ze opstaat, is ze onherkenbaar geworden