in

Allen kijken stomverbaasd naar deze stoel in de metro. Totdat ze het bord lezen dat eronder staat en alles begrijpen

De metro van Mexico City is het podium geweest van een interessant experiment om bewustzijn te creëren onder de Mexicaanse bevolking over seksueel misbruik. Volgens de groep die het experiment in gang heeft gezet zijn “9 van elke 10 vrouwen in Mexico City slachtoffer van een of andere vorm van seksueel misbruik in hun dagelijks leven”. Daarom hebben ze besloten de vorm van een stoel te veranderen door deze een penis te geven. Ze stelden een camera op om de reactie van de mensen op te nemen en dit is het resultaat.

Lees ook  Jongeren mishandelen man die denkt af te spreken met 15-jarig meisje

De meeste mensen staren met ongelovige blik naar de stoel zonder te weten wat er aan de hand is. Sommige gaan zitten en weer staan, anderen durven niet eens te gaan zitten. De bordje bij de stoel spreekt boekdelen: als dit ongemakkelijk is, stelt u zich voor wat het is voor de vrouwen die hier dag na dag last van hebben.

Lees ook  De 24-jarige “gestoorde” vraagt de arts om een klok. Als hij dit ziet, komt hij meteen in actie

En het is zo dat zoiets simpels als het nemen van de metro zich in een ware nachtmerrie kan ontpoppen voor veel vrouwen. De cijfers van seksueel misbruik zijn alarmerend. De eerste zuil om hier een einde aan te brengen is natuurlijk de opvoeding, zowel thuis als op de scholen. Daarom is het zo belangrijk bewustzijn te scheppen onder de bevolking; want, heel vaak begrijpen we de anderen niet tot we in hun huid kruipen.

Nieuwe kleding gekocht? DIT is waarom je ze direct moet wassen voordat je ze draagt!

Wanneer is het juiste moment aangebroken om een banaan op te eten?