in

Allen bewonderden de bruid op haar huwelijk. Maar als ze haar gezicht zien willen ze de bruiloft verhinderen.

Maryanne en Tommy Pilling zijn een gelukkig echtpaar. Als sinds 22 jaar delen zij elke dag lief en leed met elkaar. Maar toen ze elkaar 22 jaar geleden in het Engelse graafschap Essex het jawoord gaven zorgden ze voor veel ophef en oogsten veel kritiek. Want er is iets dat hun anders maakt dan andere stellen.

Zowel Maryanne als Tommy hebben namelijk trisomie 21 (ook bekend als het syndroom van Down). Ze waren het eerste paar in de hele wereld waarbij beide partners aan dit gendefect leden. Destijds zeiden velen dat ze niet geestelijk in staat zouden zijn echte liefde te ervaren of te begrijpen wat een huwelijk echt betekent. Maar Maryanne en Tommy hebben het tegendeel bewezen.

22 jaar later zijn ze nog steeds zo verliefd als in het begin. Maryanne herinnert zich hoe ze Tommy voor het eerst ontmoette: “Ik had een enorme grijns op mijn gezicht en kon alleen nog maar over hem praten. Ik wilde absoluut dat hij zou komen eten“. 18 maanden lang gingen ze samen tot Tommy uiteindelijk aan Maryanne’s moeder om de hand van haar dochter vroeg – met een ring uit de snoepautomaat. Maryanne’s moeder stemde toe, echter pas nadat ze met Tommy een echte ring had gekocht.

Lees ook  Pestkoppen treiteren tiener omwille van z’n uiterlijk. Maar nadat mama instemt met plastische chirurgie, ziet hij er helemaal anders uit.

De nu 45-jarige Maryanne wist al als klein meisje dat ze een enorme bruiloft in het wit wilde en heeft deze droom uiteindelijk waargemaakt met Tommy – tegen alle openlijke kritiek en twijfel in. Maar hun vrienden en familie ondersteunden het paar en bereidden de beiden een weg in het huwelijk met een prachtige ceremonie.

Lees ook  Bruid vind geheime boodschap van overleden moeder op trouwschoenen

En ook de omgeving reageert niet alleen maar met kritiek. Al snel komen uit de hele wereld brieven en boodschappen ter aanmoediging binnen. Mensen die zelf kinderen met trisomie 21 hebben haalden hier hoop uit dat ook zij liefde vinden en een gelukkig leven kunnen leiden.

Maryanne weet dat ze juist besloten heeft. Ze herinnert zich haar huwelijk: “Het was de mooiste dag van mijn leven. Toen Tommy mij zijn aanzoek had gedaan was ik enorm verrast, maar natuurlijk zei ik ja. Ik hou van hem. Hij is mijn beste vriend”. Samen leven de twee vlakbij hun families maar ze redden het samen dagelijks onafhankelijk en zonder hulp.

Wie zou iets kunnen uitrichten tegen dit soort liefde? Ze zijn werkelijk een schitterend paar en zullen hopelijk nog vele jaren samen doorbrengen.

Acht jonge meisjes laten een heel bijzondere dans zien. Zo ziet optisch bedrog er uit!

Vader steekt zijn 3-jarige dochtertje in brand, omdat ze ‘te knap’ is