in

Alleenstaande moeder van 2 ligt van kanker op sterven. Dan komt nieuwe vrouw van ex tussenbeide en redt haar leven.

Toen Nicola Hitchen in maart met zware buikpijn in het ziekenhuis werd opgenomen, wist ze niet dat dit het begin van een lange lijdensweg zou worden. Aanvankelijk kreeg ze de diagnose van sepsis, maar toen de dokters werkten om de infectie uit haar lichaam te krijgen ontdekten ze iets anders: kanker.

Onderzoeken brachten een tumor op haar baarmoederhals aan het licht. Maar de dokters moesten wachten totdat de infectie verdwenen was alvorens ze haar konden behandelen.

Tijdens deze zeven weken groeide de tumor en zaaide uit, gaande van behandelbare stadium 2 naar een fatale stadium 4 kanker.

“Het was zo’n shock”, zei ze. “Het was echt moeilijk om de abces te verwijderen. En toen de infectie verdwenen was, was het al te laat om de kanker te behandelen.”

Maar Nicola, een moeder van twee jonge zonen – Joseph, 14, en Jacob, 12 – zou niet zomaar opgeven. Ze besloot dat er twee mogelijkheden waren:

“Ofwel aanvaard je dit en regel je je zaken – of je begint uit te kijken naar andere opties. Het eerste was geen optie voor me.”

Lees ook  Cindy heeft 7 hechtingen en gebroken neus na vechtpartij met ex: “Ik had zijn bedreigingen serieus moeten nemen”

ChemoThemia

Nadat ze wat research had gedaan, leerde ze over een centrum in Istanbul genaamd ChemoThemia. Dit centrum combineert chemotherapie en hittebehandelingen om de tumor af te breken. Ze besloot om het te proberen en de resultaten waren miraculeus.

“Op 10 dagen tijd ging ik van zes of zeven verschillende pijnstillers per dag naar geen”, zei ze. “Het was geweldig.”

Maar de behandelingen kostten een aardige duit. De eerste vijf sessies alleen al kostten omgerekend 90.000 euro en Nicola had haar financiële middelen uitgeput nog voor ze de behandelingen kon afronden.

Nicola was ten einde raad. Maar dan kwam er hulp uit een heel onwaarschijnlijke hoek. De ex van Nicola, Andy Hitchen, was onlangs hertrouwd met een vrouw genaamd Claire. Toen Claire over het lot van Nicola hoorde, wist ze dat ze iets moest doen om te helpen.

Reddende engel uit onverwachte hoek

“Joe en Jake zijn mijn stiefzonen. Niki is de ex van mijn man en een geweldige moeder voor Joe en Jake”, zei Claire. “Niki blijft hen op de eerste plaats stellen ondanks haar behandelingen. Joe en Jake zijn ook geweldige broers voor onze driejarige dochter en ze aanbidt hen net zoveel als zij.”

Lees ook  Bredanaar (20) verdacht van brandstichting in kinderdagverblijf: herkend op camerabeelden

Ze richtte een fundraisingcampagne op om fondsen voor de behandeling van Nicola op te halen.

“Het geld is bijna op en Niki zal haar levensreddende behandeling misschien niet kunnen voortzetten”, schreef Claire op de Just Giving Page. “Dat is geen optie – de jongens hebben hun mama nodig en ze verdient een kans om hen te zien opgroeien en hun eigen families te zien hebben.”

De campagne leverde al 24.000 van de vooropgestelde 50.000 pond op.

Nicola is overweldigd door het gebaar van Claire, alsook van de generositeit van zovele vrienden en familieleden.

“Ik ben totaal overdonderd. Iedereen, vooral Claire, was zo geweldig”, zei ze. “Ik wist niet dat mensen zoveel om me gaven.”

Dankzij de onbaatzuchtigheid van Claire en de vrijgevigheid van zovele anderen, heeft Nicola nu de kans om haar kinderen te zien opgroeien. Er bestaat geen mooier geschenk dan dat!

DEEL dit inspirerende verhaal met je medemens!

Tweelingbroertjes overleven risicovolle geboorte, terwijl ze elkaar innig omhelzen.

Chloe (22), voor de vierde keer zwanger – krijgt klap in het gezicht wanneer dokters dit detail op de echofoto zien.