in

Agressieve groepsleider dwong meisjes naar bed te gaan met mannen vanuit instelling APELDOORN

Een groepsleider van jeugdinstelling De Hoenderloo Groep in Apeldoorn, heeft tientallen kwetsbare meisjes aangezet tot prostitutie. De man is opgepakt en komt voorlopig niet vrij!

Het Openbaar Ministerie verdenkt de oud-medewerker ervan – behalve een minderjarige – ook andere meisjes van de instelling te hebben gedwongen hun ’lichaam te verkopen.’

De Hoenderloo Groep is een tehuis voor jongeren met complexe gedragsproblemen. „Er zitten vooral kwetsbare meisjes, die geen uitweg meer zien en soms zelfs zelfmoordpogingen doen. Het zijn heel makkelijke slachtoffers”, stelt het Openbaar Ministerie.

Lees ook  Aanslag station FRANKRIJK: 2 DODEN EN GEWONDEN

De man zou de meiden bedreigd hebben en intimiderende foto’s hebben verzonden.

Labiele meisjes waren door hem makkelijk te paaien. Zij kénden hem immers als medewerker en daarom was er geen enkel wantrouwen. Door zijn praatjes leek de prostitutie de meisjes een lucratieve bezigheid in hun uitzichtloze situatie.”

„Op die manier heeft deze man hen de prostitutie in gedwongen en zichzelf ermee verrijkt. Zodra een meisje aangaf niet langer voor hem te willen werken, ontving ze via de app een foto van een bebloede hand met de tekst ’deze kant ken je nog niet mij…” aldus de Officier van Justitie.

Lees ook  Automobilist laat fietser (15) zwaargewond achter: ‘Hij ging ervandoor, zonder hulp te verlenen’

Vader die huis in brand stak en gezin vermoordde klaagde dat hij een gezin had

China zet Nederlandse model vast! Ze mag niet meer naar Nederland!