in

Agenten gebeten, bespuugd en geschopt in Rotterdam

Agenten van de eenheid Rotterdam die in de nacht van maandag op dinsdag afgingen op een melding van geluidsoverlast, zijn flink toegetakeld

De overlastgevers schopten, bespuugden en beten de politieagenten. Drie van hen raakten daarbij gewond.

De m*shandeling vond plaats in een woning aan de Koeweide. Een 54-jarige vader, zijn 31-jarige zoon en diens 29-jarige vriendin werden nadien aangehouden. Buurtgenoten hadden de politie ingeschakeld omdat er veel lawaai en ruzie vanuit het huis klonk.

Uitgeputte parkiet met samengebonden pootjes gevonden in tuin: ‘Sadisme ten top om een dier zo toe te takelen’

De situatie liep uit de hand nadat de dertiger zich weigerde te legitimeren. Agenten besloten de man daarop op te pakken, maar die ging vol in verzet.

Eén agent werd gebeten, geschopt en geslagen. Hij liep daardoor een schaafwond en blauwe plekken op. Zijn collega’s werden bespuugd en werden uitgescholden met nare ziektes.

Jonge dief verliest 'zwemwedstrijd' van ervaren agent

Uiteindelijk kon de man onder controle worden gebracht. Zijn vader en vrouw zijn aangehouden voor belediging en belemmering, zo meldt de politie Rotterdam. Inmiddels zijn zij weer op vrije voeten. De zoon zit nog vast.

Antibiotica na beet
Na de geweldsescalatie kregen de agenten antibiotica toegediend. Bloedonderzoeken moeten uitwijzen of er blijvende schade is toegebracht.

Lichaam vermiste Karin Heemskerk gevonden

Lindsai (13) zwaar toegetakeld op school terwijl tienermeisjes filmden: ‘Ik kon niets’