in

Advocaat Jos Brech: hij zegt dat hij onschuldig is

Jos Brech, de hoofdverdachte in de zaak-Nicky Verstappen, heeft zijn betrokkenheid bij de zaak niet bekend. Dat meldt zijn advocaat Gerald Roethof vanmiddag bij de rechtbank in Maastricht.

Roethof laat in het midden of Brech zwijgt of ontkent. De opstelling van Brech is een tegenvaller voor politie en justitie, die hem sinds begin juni in het vizier hebben.

Roethof zegt dat het dna van Brech dat bij Verstappen is aangetroffen, niet van bloed of zaad is.  Volgens hem zat het op de kleding van de Limburgse jongen. De advocaat stelt dat er veel te veel vragen open liggen voor een zaak tegen Brech. ,,De eerste vraag: is er een delict gepleegd? Een natuurlijke dood kan niet uitgesloten worden. Als je die niet uitsluit heb je geen zaak.”

Lees ook  Man schiet fietsend jongetje (5) dood voor ogen van jonge zusjes

Ook m*sbruik kan niet worden aangetoond, stelt hij. ,,Is de jongen m*sbruikt? Die vraag kan niet beantwoord worden. Ontvoering? Wat hebben we daarvoor? Het jongetje was verdwenen. Maar wat is er gebeurd? Is hij weggelopen? Is er überhaupt een misdrijf gepleegd?”

,,Met andere woorden: er is een verdachte, maar dat levert geen bewezenverklaring op. Ik zeg: dit gaat het niet worden. Hak die knoop door. Deze zaak zal alleen maar verliezers kennen. Laat niemand onnodig lijden, laat hem vrij.”

Lees ook  Ze wordt uitgedaagd om te dansen op straatmuziek. De toeristen kijken er vol verbazing naar!

Sprinter ongeluk Oss had een camera aan de voorkant! Alles is opgenomen..

Jos Brech kan flinke schadevergoeding krijgen