in

Achtergelaten schaap heeft het zwaar met zijn enorme vacht

Dit achtergelaten schaap had het bijzonder zwaar: zijn vacht was maar liefst 20 kilogram! Inmiddels is het dier gered uit deze barre situatie.

Helaas zijn er veel te veel verhalen over dierenmishandeling. Helaas hebben we vandaag ook weer een hartbrekend verhaal voor je. Dit, destijds, vier jaar oude schaap heet Koky en haar leven was tot dusver geen pretje.

Het arme dier zat namelijk gevangen in een kooi en was nog nooit geschoren. Gelukkig kwam er een organisatie om de hoek kijken: Edgar’s Mission Shrine. Pam Ahern, de oprichter van de organisatie, besloot om het dier over te nemen. De eigenaar heeft het dier overgedragen aan de lokale autoriteiten.

Het schaap werd met een truck naar het asiel gebracht. Pam kon haar ogen niet geloven: het arme dier had een vacht tussen de 18 en 20 centimeter. Je kon je hand er letterlijk in kwijtraken.

Zo’n dikke vacht is niet alleen oncomfortabel, maar ook nog eens bijzonder gevaarlijk. De gezondheid van een schaap kan hier namelijk onder leiden. Het arme dier kan namelijk te zwaar worden, waardoor ‘ie uiteindelijk kan overlijden.

Er zat er zelfs een stuk draad vast in het arme dier. Dit draad begon inmiddels al te snijden in Koky. Ook dit kan flinke gevolgen hebben, waaronder infecties.

Uiteraard begonnen ze het dier direct te scheren. Er was maar liefst 18 kilogram aan wol afgeschoren. Uiteindelijk liep het allemaal goed af met Koky. Bekijk de onderstaande transformatie maar eens.

Ben jij ook tegen dierenmishandeling? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Meisje 13 baart drieling na verkrachting door man

Mama eist geld terug nadat zoontje maan en Saturnus niet kan zien met telescoop van €60.