in

Aap neemt pasgeboren baby mee: Baby’tje dood teruggevonden

Het baby’tje dat afgelopen zaterdag door een aap uit zijn huis in het Indiase dorp Talabasta werd meegenomen, is gisterochtend dood gevonden. Hij lag in een waterput in de achtertuin. Volgens de politie verloor de aap vermoedelijk zijn grip, waardoor het kindje in de put viel.

De moeder van het 16 dagen oude jongetje zag het afgelopen weekend gebeuren, maar kon niets doen. Boze familieleden en dorpelingen protesteerden en stellen dat boswachters aansprakelijk zijn voor de sterk toegenomen apenpopulatie. ,,Ik verloor mijn baby door hun nalatigheid. Als ze op tijd hadden ingegrepen, dan was mijn kind nu nog in leven”, zegt vader Rama Krushna Nayak in een artikel The Times of India.

Lees ook  Dit monster slingerde haar 3 maanden oude puppy uit de auto en brak haar schedel.

Inmiddels hebben hooggeplaatste bosbeheerders Nayak een baan aangeboden. Ook gaven ze hem 10.000 Indiase roepie, wat neerkomt op 125 euro. De dorpelingen werden daarnaast gerustgesteld met de belofte het apenprobleem aan te pakken. Het protest werd daarop gestaakt.

Voedseldieven
Apen zoals de resusaap breken wel vaker in bij mensen in Oost-India, maar stelen dan vooral voedsel. Het meenemen van een baby is zeer zeldzaam volgens de plaatselijke politie.

Lees ook  Vrouw vindt een achtergelaten koffer in het park. Als ze erin kijkt, ontdekt ze iets hartverscheurends

De Indiase politie is op zoek naar de aap. De politie gaat er vooralsnog niet van uit dat de aap het kind heeft gedood. Het lijkt erop dat de aap, waarschijnlijk een makaak, de baby in het water heeft laten vallen.

Toch maakt de politie jacht op het dier, omdat apen nooit kinderen meenemen.

Zo ziet de 21-jarige zoon van Linda de Mol eruit

Zestig jaar lang houdt een vrouw een hoop geld verborgen in een kast. Op een dag vertelt ze haar man hoe ze aan dat geld kwam.