in

AANSLAG IN ITALIË: onschuldige burgers geteisterd door TERREUR

In de Italiaanse stad Macerata zijn zes mensen gewond geraakt toen een man vanuit een auto het vuur op hen opende. Volgens de politie zijn alle gewonden Afrikaanse immigranten, vijf mannen en een vrouw. Een van de slachtoffers is er slecht aan toe.

De vermoedelijke schutter is opgepakt. Het is een 28-jarige Italiaan zonder strafblad.

De man zou vanuit een zwarte Alfa Romeo in twee uur tijd op de mensen hebben geschoten op verschillende plekken in Macereta. Hij handelde alleen. De Italiaanse krant La Repubblica meldt dat de schutter een fascistische groet uitbracht. Ook had hij een Italiaanse vlag om zijn nek geknoopt. Bij zijn arrestatie zou hij zich niet hebben verzet.

Lees ook  Mysterie rond koppeltje dat Maxi-Cosi laat verdwijnen aan meer in Spa

De verdachte van de schietpartij was afgelopen najaar kandidaat was voor de lokale verkiezingen namens de Lega, een Italiaanse anti-immigratiepartij.

De aanslag is mogelijk een reactie op de moord op een 18-jarige vrouw in Macerata, afgelopen woensdag. Een Nigeriaanse man wordt daar gezien als hoofdverdachte. De lijsttrekker van de Lega, Matteo Salvini, gebruikt in zijn campagne voor de parlementsverkiezingen de moord om zijn anti-immigratiestandpunt kracht bij te zetten.

Lees ook  Monique heeft voor het eerst gereageerd op de breuk met Andre

De auto van de schutter van vanmorgen is gezien op de plek waar het slachtoffer van de moord woonde en waar haar lichaam, verdeeld over twee koffers, is gevonden.

De gemeente Macerata telt 43.000 inwoners en ligt in de regio De Marken, in het midden van Italië.

Mijn trouwe hond van negen jaar scheurde mijn arm af

Dit meisje neemt een selfie voor de spiegel. Als je naar beneden kijkt, zie je wat ze 1 jaar lang heeft laten groeien. (BIZAR)