in

Aannemer Ralph stopt spookrijders op de A2 bij Utrecht

De meesten zullen zich snel uit de voeten maken als ze in de koplampen van naderende spookrijders kijken. Aannemer Ralph Hendriksen niet. Hij stopt spookrijders op de A2 bij Utrecht door ze klem te rijden met zijn eigen auto.

Woensdagavond sluit Ralph samen met collega’s de verbindingsboog van de A2 naar de A12 af. Sinds de werkzaamheden aan de Galecopperbrug vaste kost voor de mannen. Een aantal automobilisten glipt echter nog snel voor de afzetting van Ralph langs. Om even verderop rode kruizen boven de weg te zien.

“Normaal denkende mensen zouden alsnog onder de rode kruizen door rijden, misschien iets langzamer dan normaal”, vertelt Nick Ooms, hoofd kwaliteit en veiligheid bij Traffic Service Nederland, de werkgever van Ralph. “Maar nu besloot eén automobilist te keren en tegen de richting in terug te rijden. Een aantal andere automobilisten besloot daarop hetzelfde te doen. Dat is natuurlijk het domste wat je op de snelweg kunt doen.”

Lees ook  16-jarige Bredase coronapatiënt weer wakker: “Ik wil jullie allemaal bedanken.

Zo stop je spookrijders op de A2
Ooms vertelt dat Ralph de spookrijders zo op zich af zag komen. Achter Ralph reden echter ook automobilisten over de A2. “Die kwamen met een gangetje van 100 km/u langs”, weet Ooms. “En dus dacht Ralph: ‘Laat ik mijn voertuig voor die spookrijders zetten, zodat ze niet de A2 op kunnen draaien.’ Een superactie.”

Lees ook  Gelekte foute video van Maxime Meiland: ‘Vreselijke tijd achter de rug’

Zo denkt helaas niet iedereen er over. “Sommigen stellen dat Ralph eigen rechter heeft gespeeld. Dat kun je natuurlijk zeggen, maar wij vinden dat je in dit geval beter zo kunt handelen. Liever dit, dan dat er ongelukken gebeuren. Wat mij betreft wordt Ralph medewerker van de maand.”

De politie heeft de acht bestuurders die de verkeerde kant op reden, uiteindelijk op de bon geslingerd. Ooms hoopt dat de bekeuring ervoor zorgt dat de automobilisten dit niet nog eens doen.

Teckel Limo na 11 jaar herenigd met haar baasjes

Tandarts reist wereld over om tanden van arme mensen te behandelen en hier zijn 30 transformaties