in

8-jarige komt klaslokaal binnen met bevroren hoofd. Wanneer de leraar wat beter kijkt, breekt zijn hart.

Naar school gaan is voor elk kind belangrijk. Het is een plaats waar ze kunnen leren en zich op hun toekomst kunnen voorbereiden. Maar helaas zijn er wereldwijd miljoenen kinderen die niet naar school kunnen gaan, of dat in vreselijke omstandigheden moeten doen. Deze foto van een Chinese jongen met bevroren haar verspreidt zich als een lopend vuurtje over het internet. Het is onmogelijk om er niet door geraakt te zijn – en het voelde belangrijk om deze foto te delen en er even bij stil te staan.

De 8-jarige Wang Fuman woont in de provincie Xinje in China. Sinds zijn moeder hem verliet en papa gedwongen werd om naar een grote stad te verhuizen om te werken, woonde de jongen bij zijn oma.

Lees ook  Vrouw wordt hoofdchef, annuleert 850 kindhuwelijken en stuurt meisjes terug naar school

Wang Fuman woont nu op 5 km van zijn school, wat betekent dat hij elke dag heen en terug moet wandelen. En de temperaturen onder het vriespunt gezakt zijn, is dat nog moeilijker geworden.

De directeur van de school besloot om enkele foto’s op de sociale media te delen om de moeilijke omstandigheden waarin zijn leerlingen leven aan de wereld te tonen.

Een van de foto’s toont hoe het hoofdje van de kleine jongen compleet bevroren is. Zijn wenkbrauwen zijn bevroren en zijn wangen gloeien van de koude. De directeur legt uit dat de jongen naar school wandelde omdat hij een examen had.

Lees ook  Moeder vindt zwarte vlekjes op het lichaam van haar peuter. Het duurt niet lang of ze reppen zich naar het ziekenhuis!

De kleine jongen was vastbesloten om op tijd te komen, ondanks de koude. Zijn handen waren helemaal bevroren.

Wang Fuman bewees echt hoe gedisciplineerd hij is en hoeveel hij om zijn educatie geeft. We hopen dat deze foto’s ervoor zorgen dat hij een beetje hulp krijgt, zodat hij zonder dergelijke uitdagende omstandigheden naar school kan gaan.

Alle kinderen verdienen het om naar school te kunnen gaan. En alle kinderen zouden dat in comfortabele omstandigheden moeten kunnen doen.

Hond ligt stil op de grond in de sneeuw : Wat er hier allemaal gebeurt hebben we nog nooit gezien !

8-jarige jongen die eens dakloos was wordt verrast met zijn eerste bed, en kan niet stoppen met huilen.