in

8 fouten die de meeste mensen maken tijdens het tanden poetsen

Je tanden poetsen is makkelijk, toch? We doen het al sinds we kinderen zijn en het heeft geen enkele truc. Of dat is tenminste wat we dachten.

Het blijkt dat er sommige dingen zijn die we allemaal doen die de effectiviteit van ons poetsen zouden kunnen beïnvloeden, en op de lange termijn terug zou kunnen komen om ons te bijten (leuke woordspeling ook).

Bekijk enkele van de meest voorkomende poetsfouten en kijk of je een van deze fouten maakt!

1. Te veel druk

Hoe harder je poetst, hoe beter het is, toch? Fout. Volgens Matt Messina, een tandarts uit Ohio, is het niet goed.

“Ik denk dat een van de grootste problemen die mensen hebben, is dat ze hun tanden te hard proberen te schrobben.

Ze hebben het gevoel alsof anders het gebit niet echt raken, alsof ze hun badkamertegels proberen schoon te maken” zegt Messina.

“De beste manier om dit op te lossen, is door het mentale probleem van ‘scrub’ en ‘scrub brush’ weg te nemen en te vervangen door het woord ‘massage’.”

2. Je vervangt je borstel niet

Als de enige keer dat je je tandenborstel vervangt is wanneer je naar de tandarts gaat, dan vervang je deze zeker niet zo vaak als je zou moeten doen.

Natuurlijk hou je misschien wel van hoe het werkt of hoe het voelt, maar na drie maanden moet je naar de winkel om een ​​nieuwe tandenborstel te kopen.

Natuurlijk, als je haren zijn gerafeld, de kleur is veranderd, of de borstel er op een of andere manier vies uitziet, moet je deze ver vóór de drie maanden vervangen.

3. Verkeerde tandenborstel

Er zijn zoveel tandenborstelopties in de winkel, het is gemakkelijk om overweldigd te raken en gewoon te kiezen wat het goedkoopst is.

Echter, tandarts Kimberly Harms zegt dat je naar een groot aantal dingen moet kijken, zoals de lengte van de borstelharen, de grootte van het hoofd en hoe het je tandvlees bereikt.

Of het nu handmatig of elektrisch is, dat is echt aan jou, maar Harms zegt dat er één ding is dat je moet hebben.

“Het enige waar we echt op aandringen – het is erg belangrijk – is dat het zachte haren heeft,” zegt ze. “De borstelharen moeten in staat zijn om te buigen, om zo onder die kauwgom te komen.”

Lees ook  Ze dachten eerst dat het insectensteken waren – maar toen zei de dierenarts dat ze gelijk de politie moesten bellen!

Tandarts Maricelle Abayon is het met deze stelling eens.

“Soms denken mensen dat hoe harder de haren zijn, hoe schoner ze worden, maar dat is niet perse waar”, zegt Abayon.

“Zachte haren reinigen heel effectief, meer dan de harde haren. De harde borstelhaartjes kunnen je tandstructuur zelfs verminderen. ”

4. Je gaat van links naar rechts

De bewegingen om je tanden te poetsen lijken vrij eenvoudig, maar in feite is het het tegenovergestelde.

Als je poetst, moet je voorkomen dat je van links naar rechts gaat, volgens tandarts Sangeeta Gajendra.

“In feite kun je schade aanrichten,” zegt ze. “Begin van het tandvlees en ga op en neer.”

5. Je haast je

Het poetsen moet altijd minstens twee minuten duren, en dat zou twee keer per dag moeten gebeuren.

Maar we zijn er absoluut allemaal schuldig aan om die tijd korter te maken als we proberen de deur uit te rennen (of naar bed te gaan).

“Vroeger suggereerden we dat we het over het gebruik van een eierwekker of iets dergelijks zouden hebben,” zegt Messina.

“Maar iedereen heeft dit prachtige ding de hele tijd in de buurt nu een mobiele telefoon genoemd. Als je een timer wilt instellen en deze gedurende 2 minuten wilt instellen, is dat geweldig.

Messina heeft ook een andere suggestie.

“Ik zie veel jonge mensen rondlopen met een koptelefoon”, zegt ze. “Als je je koptelefoon erin kunt laten en een liedje kunt opzetten, is je gemiddelde popnummer in het bereik van 2-3 minuten.

Dus als je poetst terwijl je luistert naar een van je favoriete liedjes, heb je waarschijnlijk lang genoeg gepoetst. ”

6. Je bent te snel

Wanneer je iets heel zoets eet, is je eerste instinct over het algemeen om je te haasten en je tanden te poetsen.

Terwijl je waarschijnlijk denkt dat het helpt door die suiker snel uit je mond te krijgen is het eigenlijk heel slecht voor je tanden.

“Je hebt het zuur in je mond en nu gebruik je schuurmiddelen,” zegt de Seattle-tandarts Andy Marashi. “Dus je helpt het zuur om je tand weg te eroderen.”

Marashi stelt voor om 15 tot 20 minuten te wachten na een zoete snack om je tanden te poetsen, zodat je speeksel zijn werk kan doen voordat je gaat poetsen.

Lees ook  Sylvie Meis haalt uit naar ex-man Rafael van der Vaart over zoon Damián

“Of je mond spoelen met wat water, om wat van dat zuur kwijt te raken voordat je poetst”, zegt hij.

7. Je negeert het tandvlees en de tong

Het wordt een tandenborstel genoemd, geen tandvleesborstel, dus mensen vergeten vaak dat het tandvlees net zo belangrijk is om voor te zorgen, want daar hangen veel bacteriën rond.

“Je hebt ongeveer een millimeter gomweefsel waar je tand buiten je kauwgom komt, je wilt er een beetje onder komen, ongeveer 1 millimeter, misschien 2 of 3 millimeter, precies onder het tandvlees,” zegt Harms. “Dus de borstelharen moeten kunnen buigen.”

Hans Malstrom, een tandarts uit Rochester, New York, is het met Harms eens en heeft een aantal aanbevelingen over wat je moet doen.

“We brengen meer tijd door op het kauwvlak en gaan niet echt op de tandvleeslijn”, zegt Malmstrom.

“Dat is een van de meest voorkomende dingen – ze poetsen niet langs de tandvleeslijn. We raden normaal gesproken aan om de borstel in een hoek van 45 graden tegen de tandvleesrand te draaien. ”

Marashi herinnert mensen er ook aan om hun tong te poetsen, hoe vreemd dat ook mag klinken.

“De meeste mensen poetsen de tongzijde van de tanden niet”, zegt Marashi. “Het is heel gemakkelijk te vertellen.

Je krijgt een lijn van ontsteking. Om nog maar te zwijgen van het puin dat daar zit en wordt uiteindelijk wat we calculus noemen. ‘

8. Je bent laks

Ja, tandenpoetsen is heel wat moeite als het goed wordt gedaan, maar de kans is groot dat je liever een volledige set schone tanden hebt dan een mond vol rafelige, rotte tanden.

Je moet minimaal twee minuten twee keer per dag poetsen, en ten minste één van die tijden moet “uitzonderlijk” zijn. Penseel, flosdraad, gebruik mondwater, alles.

“Zolang we naar binnen gaan en de bacteriën één keer per 24 uur opwarmen, kunnen we ze minder productief en minder gevaarlijk houden,” zegt Messina. “Een keer per dag een goede, grondige poetsbeurt met flossen doet wonderen.”

Dus daar heb je het. Acht dingen die we waarschijnlijk allemaal verkeerd doen als we onze tanden poetsen. Wie had dat ooit gedacht?

10 mannen onthullen wat het vreemdste is dat ze ooit deden met hun snikkel

60 therapie-sessies en nog altijd niet ‘genezen’ van homoseksualiteit