in

7x deze fouten kun je maken bij het wassen van je beha

Door deze fouten te maken, verkort je de levensduur van je beha nogal. Beha uit, in de wasmachine, programmaatje instellen en hoppa: je wasmachine doet de rest.

Helaas, zo simpel is het wassen van je beha dus niet. Er zijn nogal wat beha wasfouten die je kunt maken en om te voorkomen dat je beha vroegtijdig weggegooid moet worden, vertellen we je waar je voor eens en altijd mee moet stoppen.

Maak je niet schuldig aan deze fouten:

1. Je wast je beha te weinig
Het kan dat je er na drie dagen nog niet klaar voor bent om je favoriete beha al bij de was te doen, maar het is verstandig om je beha echt niet langer dan drie dagen te dragen.

Helping legt uit dat de zuurgraad van je zweet het elastiek van je beha kan aantasten. Hierdoor verliest een beha elasticiteit.

2. Je selecteert het verkeerde wasprogramma
Beha’s zijn veel kwetsbaarder dan bijvoorbeeld een t-shirt en daarom moeten ze ook op een andere manier gewassen worden dan t-shirts.

Lees ook  Nieuwe wet in Amerika aangenomen waarbij kindermis bruikers chemisch gecastreerd mogen worden

Cups en beugels kunnen vervormen of kapot gaan als je je beha op de verkeerde manier wast. Kies daarom voor een wasprogramma voor delicate was en was beha’s niet warmer dan op 30 graden.

3. Je gebruikt geen waszakje
Bij lingeriezaken wordt bij aanschaf van beha’s vaak gevraagd of je nog waszakjes hebt. En dat vragen ze om een goede reden.

Je beha in een speciaal daarvoor gemaakt waszakje doen, voorkomt dat het elastiek van je beha uitrekt en het voorkomt dat de beugel uit je beha glijdt.

Niet alleen is dat laatste zonde van je beha, maar het kan ook serieuze schade aanrichten aan je wasmachine.

4. Je maakt de behasluiting niet vast
Deze kleine stap vergeten veel mensen nog weleens, maar het is belangrijk om je beha te sluiten voordat je die wast. Op deze manier kunnen de haakjes van je beha andere kleding niet openhalen.

5. Je laat je beha te lang weken met de handwas
Beha’s die andere kledingstukken openhalen of de wasmachine die de beugel van je beha verwoest: je kunt het gewoon voorkomen door je beha met de hand te wassen.

Lees ook  Gamewereld vraagt zich af: heeft Google de code gekraakt?

Laat je beha alleen niet te lang in het sopje weken. Als je dit doet kunnen de kleuren van je beha vervagen of zelfs uitlopen.

6. Was je beha’s niet wanneer je veel was hebt
Nog even een extra t-shirt bij je was doen, kan nog wel. Maar je moet niet proberen om je beha nog even in die al zo volle trommel te proppen. De cups van je beha kunnen zo binnen een wasbeurt hun vorm verliezen.

7. Je laat je beha’s hangend drogen
Het is makkelijk om je beha aan bandje op te hangen, maar hierdoor loopt het vocht naar beneden.

Je beha wordt zo veel te zwaar en als gevolg rekt het elastiek op. Het is veel beter om je beha op een wasrekje te leggen en die op deze manier te laten drogen.

Moeder vermoordt dochter Eline (14): “Ik hield plastic zak op haar mond. Ze gaf geen kik”

4 mogelijke achterliggende redenen van pijn in de heupen