in

72-jarige Daljinder wordt voor het eerst zwanger – kijk hoe de familie 11 maanden later leeft

Toen de wereldster Janet Jackson aankondigde dat ze op haar 50e zwanger was, waren veel mensen geschokt.

Een baby dragen kan op die leeftijd leiden tot risico´s voor zowel het kind als de moeder.

Maar Daljinder Kaur uit Amritsar, India, heeft Janet ¨verslagen¨ met afstand: 20 jaar, om precies te zijn. Toen Kaur haar eerste kind kreeg op haar 72e, werd ze wereldnieuws. Nu – elf maanden later – heeft de moeder toegegeven dat de geboorte haar gezondheid heeft aangetast.

Daljinder woont met haar echtgenoot Mohinder Singh Gill, 79. Ze zijn al 47 jaar getrouwd en genoten van hun pensioen voordat ze hun eerste kind kregen. De laatste twee jaar onderging het stel een proces om zwanger te worden. En in April van afgelopen jaar betaalde de moeite zich uit, schrijft nieuwsbureau AFP. Ze noemden hun eerste kind Arman Singh.

“God heeft onze gebeden verhoord. Mijn leven voelt compleet. Ik ben vol energie om voor het kind te zorgen. En mijn echtgenoot helpt me zoveel als hij kan, hij is erg lief,¨ zei Daljinder Kaur destijds tegen het AFP.

Lees ook  Je boete op deze pikante manier ontlopen kan gewoon in Nederland

De kliniek die het hele proces overzag was eerst nog terughoudend. Ze zijden dat Daljinder wel erg fragiel leek. Maar uiteindelijk gingen ze alsnog door met de procedure.

¨Ik probeerde het eerst tegen te houden omdat ze erg zwak was. Maar toen bleken haar medische rapporten in orde en ze was fit om te bevallen,¨ zei Anurag Bishnoi, een dokter in de kliniek, tegen AFP.

Maar sinds Arman ter wereld kwam, heeft zijn moeder last van een hoge bloeddruk. Elf maanden na de geboorte, bezocht een cameraploeg de familie, die vertelde dat hun zoon was begonnen met kruipen.

¨Mijn bloeddruk lijdt eronder en ik ben erg snel moe. Ik heb verschillende dokters gezien maar ze geven me alleen maar medicijnen of een dieetplan,¨ zegt Daljinder. ¨Ik maak me druk om Arman. Ik moet voor mijn gezondheid zorgen maar ook voor Arman.¨

Lees ook  Gaby Blaaser laat haar memmen er heel losjes bij hangen

“Sinds hij kruipt moet ik op mijn handen en knieën en dat is zwaar. Mijn lichaam kan dat niet aan. Het is zwaarder dan ik dacht,¨ zegt de moeder.

De jongen is nu een jaar oud en woog maar twee en een halve pond toen hij werd geboren. Hij is nog steeds erg mager en al na drie maanden kon zijn moeder hem niet meer borstvoeden.

Maar ondanks alle moeilijkheden, zegt ze dat ze geen spijt heeft van de late geboorte van het kind.

“Waar ik ook ben hij kruipt altijd naar me toe. Ik hou van hem. Hij is een lief kind en glimlacht naar iedereen,¨ zegt ze.

Kijk de clip hieronder om de familie thuis te zien:

Wat vind jij – is het juist om op deze leeftijd nog een kind te krijgen? Deel dit artikel met je vrienden op Facebook en laat ons je mening weten.

Deze magere en stervende leeuw wordt nog steeds tentoongesteld aan het publiek in een Bengaalse dierentuin

Man doneert 50 procent van zijn huid aan tweelingbroer: ‘Hij werd levend gevild’