in

7 stretchoefeningen die je rug – en zenuwpijn onmiddellijk verminderen – je lichaam zal je dankbaar zijn

Ischias kan extreme pijn veroorzaken in de rug en benen. De meeste mensen ervaren dit wel op een bepaald moment in hun leven, sommigen meer dan anderen.

Maar ischias kan ook zo pijnlijk zijn dat het je dagelijkse leven kan verknallen. Daarom wou ik deze zeven handige tips met je delen zodat het je pijn kan verhelpen.

Eerst en vooral moeten we misschien eens uitleggen wat ischias is, om te begrijpen waar de pijn vandaan komt. Je ervaart ischias wanneer je wanneer je zenuw krampen heeft, en dit veroorzaakt dan weer scherpe pijn in je benen en rug. De pijn kan zo hevig zijn dat wandelen soms moeilijk wordt.

Volgens specialisten kan ischias veroorzaakt worden door kwetsuren, infecties en spierproblemen, naast nog vele andere dingen. Soms is de oorzaak onduidelijk. Het beste wat je kun doen is een dokter raadplegen, maar je kan ook volgende oefeningen proberen:

1. Staande Piriformis-stretch
Sta rechtop, en plaats een voet boven de andere knie. Verlaag je heupen alsof je op een stoel zou gaan zitten. Behoud deze positie tot je je spieren voelt opspannen, herhaal vervolgens met het ander been.

Lees ook  Temptation-Elke laat niks aan de verbeelding over - Arda wat heb je laten gaan!

2. Liggende Piriformis-stretch
Dit is hetzelfde proces als de eerste stretch, behalve dat je deze oefening liggend uitvoert. Je duwt je been die je voet op de grond heeft, achteruit richting je borst, zodat je andere been stretcht.

3. Heup stretchen
Lig recht op je rug. Buig je rechterknie zodanig dat het wijst naar de plafond. Draai de knie daarna in de tegenovergestelde richting (links) zodat het boven de andere is. Probeer je bovenlichaam recht naar het plafond te richten.

4. Heup stretch
Neem een matje die zachter is dan de vloer. Ga op je knieën zitten. Stretch je ene been recht achter je, en laar de voorkant van je lichaam naar voren leunen. Je zal deze stretch ongetwijfeld voelen, wat een teken is dat het helpt. Doe dit meerdere keren zodat de pijn elke keer vermindert.

Lees ook  Rapper T.L. Laat jaarlijks maagdenvlies 18-jarige dochter controleren

5. Kruis stretch
Ga zitten op de grond en stretch je benen, zijwaarts, zo ver je kan. Leun voorover zover je kan tot je de stretch voelt. Houd deze positie een tijdje.

6. Heup lift
Dit is een zeer eenvoudige oefening. Balanceer op een mat op de vloer en hef een been op achter je, zodat je hiel wijst naar het plafond. Laat dan zakken en herhaal 5 keren, verander dan van been.

7. Zittende stretch
Neem een stoel en zit rechtop. Hef een been op en plaats het zodat de hiel naast je knie komt. Leun daarna voorover zodat je een stretch voelt in de achterkant van je billen.

Of deze stretchoefeningen je zullen helpen of niet, hangt af van hoe vaak je ze doet en hoe hevig je pijn is. Het heeft mij in ieder geval wel geholpen. Deel aub deze tips met je vrienden.

Mama haalt peutertje (2) uit kinderopvang en ontdekt dat haar wenkbrauwen zijn geëpileerd

Vrouw keert terug naar ex zodat haar zoon een vader heeft. Maar als hij haar uitkleedt en haar op de grond gooit begint een nachtmerrie