in

7 smerige redenen waarom je NOOIT dezelfde pyjama 2 nachten achter elkaar zou moeten dragen!

Hoeveel nachten op rij draag jij dezelfde pyjama in bed? Uit een rondvraag bleek dat mannen gemiddeld 13 dagen wachten om van pyjama te wisselen, terwijl vrouwen zelfs 17 dagen dezelfde pyjama dragen. De meesten van ons denken er niet over na om een aantal dagen op rij dezelfde pyjama te dragen. Maar blijkt dat dit onze gezondheid zou kunnen schaden.

Dit zijn enkele redenen waarom je meer frequent van pyjama zou moeten wisselen:

1 – Vieze geurtjes

Als je niet wil gaan stinken, ga je geen week zonder te douchen door het leven, toch? Eenzelfde concept geldt voor het nacht na nacht dezelfde pyjama dragen. Vieze pyjama’s absorberen zweet en bacteriën waardoor de groei van schimmel gestimuleerd wordt. Als ’s avonds voor het slapengaan doucht en dan in een vieze pyjama kruipt, heeft die douche weinig zin gehad.

2 – Stafylokokkenbesmetting

Stafylokokken zijn een vaak voorkomende microbe die de meeste mensen op hun huid dragen. We pikken het op via onze neus, mond en huid. Meestal veroorzaakt het geen problemen. Maar als je niet genoeg van pyjama wisselt, stapelen de stafylokokken zich in het textiel op. Na verloop van tijd kan het zo ons natuurlijk afweersysteem afbreken. Door regelmatig van pyjama te wisselen kan je het risico op een besmetting beperken.

Lees ook  Deze vrouw (31) heeft dus Trump met Corona besmet

3 – Slaapproblemen

In een verse pyjama slapen geeft je een fris en gezellig gevoel waardoor je beter zult slapen dan in een vies exemplaar.

4 – ’s Ochtends minder fris

Een vieze pyjama dragen doet je in de ochtend minder fris voelen. Dat geldt vooral voor zij die voor het slapengaan nog een douche nemen. ’s Ochtends van je pyjama direct in je werkkledij schieten, maakt je humeurig en je stinkt zelfs nog een beetje naar die vieze pyjama. Als je pyjama vuil is, zal ook jij je vuil voelen.

5 – Puistjes en cysten

Lees ook  Deze foto’s gaan de wereld over: vrouw is vijf maanden zwanger, maar waar is haar buik?!

Als je niet genoeg van pyjama wisselt, krijgen bacteriën, vetten en dode huidcellen de kans om zich in het textiel op te bouwen. Al die viezigheid gaat je poriën verstoppen waardoor puistjes en cysten de kop op kunnen steken.

6 – Allergieën en stofmijt

Slapen in een vieze pyjama kan je allergie erger maken, zeker als je allergisch bent aan stofmijt. Allergieën, astma en andere ademhalingsproblemen verergeren vaak ’s nachts. Stofmijt eet dode huidcellen, dus worden ze aangetrokken door je bed en pyjama, die boordevol dode huidcellen zitten.

7 – Nog meer beestjes!

Als je griep krijgt of buikpijn kan je vieze pyjama de schuldige zijn. Je immuunsysteem wordt immers gedwongen om constant bacteriën af te weren. Hierdoor raakt je immuunsysteem na verloop van tijd verzwakt en ben je meer vatbaar voor ziektes.

Hoeveel dagen draag jij je pyjama na elkaar? Laat het ons weten in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!

Besproei je bank met deze alcoholische drank. Als het is opgedroogd, zal je een geweldig verschil zien

5 alledaagse klachten van borstkanker, die de meeste vrouwen niet opmerken