in

7-jarige jongen sterft in tragisch ongeluk met verdrinking: 10 jaar later ontdekken ouders het ondenkbare aan zijn graf

In juli 2008 ondervonden Tom-Rune Bertelsen en Lone Sveum Bertelsen de ergste nachtmerrie van elke ouder. Hun zoon Svein-Erik Bertelsen stierf tijdens een tragisch ongeluk, toen hij net 7 was.

De jongen werd begraven op een kerkhof in Drammen, met het graf als een mooie, rustige plek waar zijn familie kon samenkomen en rouwen.

Volgens Drammens Tidende, toen de ouders en de grootmoeder van Svein-Erik het graf op maandag bezochten, beseften ze dat er iets ontbrak.

Tien jaar lang hebben de ouders Tom-Rune en Lone Sveum hun geliefde jongen gemist en om hem gerouwd, hij as veel te snel genomen.

Svein-Erik Sveum Bertelsen was slechts zeven en een half jaar oud toen hij verdronk in een tragisch ongeval in de zomer van 2008.

“We denken altijd na over hoe hij vandaag zou zijn geweest. Hij was een heel stoere jongen,” vertelde vader Tom-Rune aan Noors bron TV2.

Svein-Erik was een energiek kind dat dol was op draken en stripfiguren zoals Shrek.

Als resultaat plaatsten Lone en Tom-Rune op zijn grafsteen een klein draakbeeldje. De zoon had vaak met het speeltje gespeeld en dus vonden zijn ouders het goed om het bij hem achter te laten.

Het speelgoed bleef echter niet lang aanwezig, want het werd al na een paar jaar gestolen.

Lees ook  Besmet raken met het coronavirus? Zo groot is de kans nu

Behalve draken was Svein-Erik ook dol op zwaarden. Met name één zwaard, een exemplaar dat hij tijdens een reis naar Legoland had gekregen.

Net als bij de draak plaatsten zijn ouders het bij het graf.

‘Vanwege wat er met de draak is gebeurd, heb ik ervoor gezorgd dat het zwaard er goed was. Ik monteerde hem op een versterkte beugel en ramde hem vast zodat hij vast zou zitten, ” legde Tom-Rune uit.

En zo bleef het zwaard lange tijd op zijn plaats.

Toen de ouders en de grootmoeder van Svein-Erik op maandag een bezoek brachten, beseften ze echter dat er iets ontbrak. Het zwaard was gestolen.

Onmacht en woede

In het begin was Tom-Run woedend. Woede kookte in hem, alleen om de emoties te laten verdwijnen in verdriet en teleurstelling.

“Het is absoluut ongelooflijk. Ik begrijp niet hoe het mogelijk is, “zei hij. “Deze keer moeten ze er echt mee worstelen. Een klein kind had het niet kunnen verwijderen, dus het moet een volwassene zijn geweest, misschien twee. Ik heb de beugel echt vastgehamerd, maar hij is nog steeds gescheurd. ‘

Moeder Lone schreef ook een Facebook-bericht met uitleg over wat er was gebeurd.

Gelukkig heeft het gezin veel steun ontvangen na de diefstal, meestal van vrienden en kennissen.

Lees ook  Chick in bikini heeft een romantische verrassing voor je

“Er zijn er zoveel die een relatie hadden met Svein-Erik,” zei Tom. “Ze zijn ook boos en teleurgesteld en zijn verdrietig omwille van ons.”

Ter ere van Svein-Erik is op zijn grafsteen een draak gegraveerd. Tom, Lone en de broer van Svein-Erik hebben dezelfde getatoeëerde op hun lichaam.

Incidenten nemen toe
Ivar Nygård is een kerkdirecteur in Drammen. Hij zegt dat je niet vaak hoort over diefstallen uit het graf van kinderen.

Hij zei echter dat de snelheid waarmee dingen van begraafplaatsen vermist worden toeneemt.

“Mensen graven en stelen bloemen, mooie stenen en lichten, alle dingen die bij andere graven kunnen worden gebruikt. Sommigen stelen ook persoonlijke bezittingen uit graven, “vertelde Nygård aan Drammen Tidende.

Hopelijk kan, met de draak op de grafsteen gegraveerd, het gezin van Svein-Erik nu in vrede rouwen.

Het stelen van dingen uit het graf van een kind is zo laag dat ik het nauwelijks onder woorden kan brengen. Het zou niet moeten gebeuren.

Hopelijk kunnen dieven zien wat voor soort leed ze veroorzaken als ze stelen uit een graf.

Niemand mag een grafsteen kunnen pakken en ermee wegkomen. Deel dit artikel om de aandacht te vestigen op het verhaal van Lone, Tom-Rune en Svein-Erik.

Vader duwt dochter (12) van brug en springt zelf…

Moeder haast zich naar kinderopvang nadat haar baby is ‘aangevallen’: dagen later onthult bewakingscamera vreselijke waarheid