in

7-jarig jongetje mag thuis niet meer binnen en moet alleen buiten in de vrieskou blijven. Wat dan gebeurt, is dramatisch

In het Engelse Birmingham is een jongetje van 7 jaar gestorven in de vrieskou. Hij was op dat moment helemaal alleen. Afgelopen zondag mocht het jongetje van zijn oom niet naar binnen. Het kind van zeven jaar oud moest buiten zitten, terwijl de temperaturen in Birmingham onder nul gingen. Uiteindelijk zou hij daar, buiten het huis op de stoep, sterven aan de gevolgen van een hartaanval, wellicht veroorzaakt door de koude. Twee ambulances kwamen ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat. De jongen overleed ter plaatse.

Hakeem Hussain werd om 7.30 uur doodverklaard door de hulpdiensten.

Lees ook  Kleuter (5) spiekt op speelgoedambulance voor telefoonnummer 112 en redt leven moeder

De jongen leefde bij zijn oom Timothy Busk (56). Hij is de broer van Laura Heath, de 35-jarige moeder van Hakeem. De oom had de vrouw en het kind in huis genomen. Hij is nu gearresteerd op verdenking van kindermishandeling. Het jongetje mocht zondag niet naar binnen, terwijl het buiten vriestemperaturen waren. Zo raakte de jongen onderkoeld en kreeg hij een hartaanval.

De politie heeft zowel Busk als Heath meteen ingerekend. De 56-jarige man moet zich verantwoorden voor mishandeling, de 35-jarige vrouw voor verwaarlozing.

In de familie van Hakeem wordt geschokt gereageerd. “Het hart van de papa is helemaal verscheurd”, zegt de tante van de jongen. “Er blijven alleen nog herinneringen over aan hem. Die zullen we innig in ons hart blijven vasthouden.”

Lees ook  Moeder uit Nederland betrapt vriend met hoofd tussen benen van 10-jarig dochtertje

De buren van het jongetje kunnen maar amper geloven wat er gebeurd is, zo vertellen ze aan Daily Mail. “Het jongetje was altijd zo vrolijk en hij zag er heel gezond uit. We hadden geen flauw idee dat er iets aan de hand was. Het waren rustige mensen, we hoorden ze niet veel. Maar ik weet wel dat de jongen ervan droomde om dokter te worden. Zo tragisch dat dit nu niet meer kan…”

Lauren (27) denkt dat ze hoogzwanger is, maar in werkelijkheid blijkt het iets helemaal anders te zijn

Moeder laat haar twee kinderen (2 en 3 jaar) alleen achter: Politie doet daarna verontrustende ontdekking