in

5 dingen die er gebeuren met je lichaam als je dronken gaat slapen

We kennen het waarschijnlijk allemaal: je komt thuis van een goed feestje waar de alcohol rijkelijk vloeide. Het liefst plof je nu meteen met je hoofd neer op je kussen en val je heerlijk in een diepe slaap.

Toch zijn er een aantal effecten op je lichaam als je dronken gaat slapen. En dat zijn niet de meest voor de hand liggende dingen!

Blame it on the alcohol
We zetten de dingen even op een rijtje die er met je lichaam gebeuren als je dronken gaat slapen. Herken jij alle punten?

1. Je valt vrijwel meteen in een diepe slaap
Onderzoek heeft aangetoond dat je van alcohol zeer snel in slaap valt. Hoewel je lekker snel is slaap valt, is je slaap met alcohol niet heel effectief.

Lees ook  Jongedame breekt enkel nadat ze “bommetje” wil doen in bevroren meer.

In de tweede helft van je slaap raak je namelijk in een ondiepe slaap, waardoor je niet helemaal tot rust komt.

Is het je wel eens opgevallen dat je altijd vroeg wakker bent als je hebt gedronken? Dat zal waarschijnlijk hierdoor komen.

2. Je lichaam is hard aan het werk
Hoewel jij als een roosje ligt te slapen, is je lichaam hard aan het werk om al dat alcohol af te breken. Je hartslag is hoog en je zenuwstelsel is zeer actief.

Daarom heb je ook niet echt een uitgerust gevoel als je na een avondje stappen wakker wordt.

3. Je zweet en moet steeds naar de wc
Als je dronken gaat slapen, is het je vast opgevallen dat je ‘s nachts heel vaak naar de wc moet en hunkert naar een glas water.

Lees ook  Vrouw zegt dat je straatkatten en –honden zou moeten overrijden

Alcohol is vochtafdrijvend, waardoor je vaker moet plassen dan wanneer je alleen water of andere non-alcoholische dranken drinkt. Omdat je lichaam minder vocht bevat, krijg je het signaal dat je constant (na)dorst hebt.

4. Je snurkt
Normaal niet zo’n snurker? Als je hebt gedronken vaak wel! Dit komt omdat de spieren in je lichaam zich meer ontspannen, en dus ook je keel- en neusspieren.

5. Je wordt erg moe wakker
Je lichaam moet hard werken om al dat alcohol af te breken. Logisch dat het niet helemaal tot rust is gekomen!

Bejaarde man die zijn vriendin langdurig mis handelde, moet half jaar de cel in

Moeder (40) doet alsof ze kanker heeft om 50.000 euro aan donaties af te krijgen