in

4x dit zijn de voordelen van kurkuma

Voeg wat vaker kurkuma toe aan je eten
Kurkuma, geelwortel, koenjit, het is maar net hoe je het wilt noemen. Deze specerij is meer dan alleen een smaakmaker en heeft ook een aantal gezondheidsvoordelen. Wist je bijvoorbeeld dat kurkuma je spijsvertering een boost geeft en dat het zuiverend werkt? We hebben diverse gezondheidsvoordelen van deze specerij voor je op een rijtje gezet.

Gebruik jij vaak kurkuma?

1. Het geeft je spijsvertering een boost
Door wat kurkuma aan je eten toe te voegen, wordt het voor je lichaam makkelijker om je eten te verteren. Je lever en maag zijn de organen die belangrijk zijn bij een goede vertering van eten en kurkuma is goed voor deze organen.

Lees ook  Deze frikandel speciaal tosti is zo lekker dat je nooit meer wat anders wilt eten! Proef hem zelf!

2. Het helpt je afvallen
Gezien geelwortel je spijsvertering een handje helpt, helpt het je ook als je graag een beetje wilt afvallen. Bovendien stabiliseert de specerij je suikerspiegel, waardoor je minder behoefte hebt om te snoepen.

3. Geelwortel werkt ontstekingsremmend
Uit onderzoek zou naar voren zijn gekomen dat kurkuma een ontstekingsremmende werking heeft en je lichaam ontgift. Dit komt dankzij de antioxidant Curcumine in de specerij. Door vaker kurkuma te consumeren zou dit je ook kunnen helpen aan een egale, ontstekingsvrije huid. Je kunt bijvoorbeeld eens wat geelwortel door de pastasaus doen of een beetje van de specerij door de thee roeren.

Lees ook  André Hazes weigert te zingen voor straalbezopen Koningsdag-publiek.

4. Oplossing tegen ongewenste haartjes
Je kunt van de gele specerij ook een ontharingscrème maken. Als je regelmatig je oksels of benen scheert, kan dit voor irritatie zorgen. Aangezien geelwortel een ontstekingsremmende werking heeft kun je het ook gebruiken om een ontharingscrème te maken. Hier kun je lezen hoe het moet.

Onderzoek wijst uit: Het jongste kind heeft de veiligste rijstijl! Ben jij het hier mee eens?!

Leontine en Marco Borsato zijn geruchten over relatieproblemen zat