in

3-jarige kampt al haar hele leven lang met een tumor van ruim 2 kilo. Eindelijk ondergaat ze een operatie die haar leven verandert

Een ouder zal alles doen om zijn of haar ziek kind te helpen. Toen een Braziliaanse moeder geen opties meer zag om haar driejarige dochter, die aan een gigantische gezichtstumor leed, te redden, wendde ze zich tot Facebook in de hoop dat er alsnog een mirakel zou gebeuren.

De driejarige Melyssa Delgado Braga uit Sao Paulo ontwikkelde een zeldzame tumor in haar gezicht genaamd myxoma. Hoewel het geen kwaadaardig gezwel was, doodde de tumor haar langzaam omdat ze nog nauwelijks kon ademen en eten. Gelukkig zag Dr. Celso Palmieri Jr, assistent-professor aan het Louisiana State University Health Sciences Center, de post van moeder Caroline en hij wist dat hij moest helpen.

“Toen ik wat meer las over haar verhaal, besefte ik dat onze afdeling haar wellicht zou kunnen helpen, en dan vooral Dr. Ghali en zijn departement. Ik heb hem al zo vaak mensen zien helpen, dus nam ik een screenshot van het kind en stuurde hem een berichtje”, zei Palmieri.

Lees ook  Te water geraakte jongeren na twee uur zwemmen veilig aan wal: boot nog zoek

Ghali dacht dat hij kon helpen, maar vooraleer contact te zoeken, wilde hij ervoor zorgen dat de familie comfortabel en betaalbaar in de VS zouden kunnen verblijven. Hij contacteerde het Willis-Knighton Health System, een non-profit organisatie die internationale patiënten met zeldzame ziektes opvangt, en ze stemden in om te helpen. Van zodra de huisvesting geregeld was, zocht Ghali contact met Caroline en deelde haar het goede nieuws mee.

“Deze tumor heeft zowat haar hele kaak van de ene naar de andere kant opgevreten en haar tong verplaatst. Ze is niet in staat om normaal te eten. Ze raakte alsmaar meer ondervoed”, zei Ghali. Eindelijk was dan de dag van de operatie aangebroken en Ghali en zijn team konden de tumor succesvol verwijderen. “De tumor woog 2,5 kg en dat bij een kind dat amper 12 kg weegt”, voegde Dr. Ghali er nog aan toe.

Lees ook  Mysterieuze jackpotwinnaar 65 miljoen euro dreigt prijs te verliezen

“Ik ben zo dankbaar voor alles wat de dokters in minder dan een maand tijd konden realiseren”, zei de vader van het meisje. Melyssa zal op oudere leeftijd nog een operatie moeten ondergaan om haar titanium kaak door bot te laten vervangen, maar de familie is dolgelukkig dat de tumor weg is en dat het meisje eindelijk haar tong terug kan gebruiken. “Het voelt erg goed”, zei Melyssa.

Kan je geloven hoe anders het meisje er vandaag uitziet? DEEL dit inspirerende verhaal over deze prachtige meid en al even geweldige dokters met iedereen die je kent!

Tiener laat zijn haar 5 jaar lang groeien, maar na een onvergetelijke makeover hij ziet er zo uit!

Ze brachten deze kleine pup mee naar huis. Wat er toen gebeurde, daar zijn gewoonweg geen woorden voor