in

3-jarige hond gaat wandelen met eigenaar. 1 uur later sterft ze en dierenarts legt uit wat haar doodde.

Zelfs de meest toegewijde huisdiereneigenaars kunnen hun dieren niet altijd veilig houden. We doen ons best, maar dieren zijn nieuwsgierig, avontuurlijk en soms niet bewust van de gevaren die er in deze grote wereld om de hoek loeren. We hebben al angstaanjagende verhalen gehoord over honden die gebeten worden door giftige slangen. En we hebben verhalen gehoord over mysterieuze ziektes die honden verlamd achterlaten. Soms zijn onze donzige vrienden in staat om zich terug in het leven te vechten.

Maar soms halen onze geliefde dieren het niet, en blijven de eigenaars achter met een vretend schuldgevoel.

Voor een 3-jarige Border Collie uit Larimer County, Colorado, moest het een leuke zomerdag worden. De puppy en haar eigenaar gingen wandelen in het Horsetooth Rservoir, waar de puppy in het water kon plonzen en van de frisse buitenlucht genieten.

Lees ook  Monster deed dit katje afschuwelijke dingen aan. Maar nu krijgt ze de liefde die ze nodig heeft

Maar plotseling zag de Border Collie er niet zo goed uit. “Haar vitale functies begonnen snel te verslechteren en ze viel flauw”, herinnert Ludi Fischer zich, een vriend van de eigenaar van de hond.

De hond kon niet meer opstaan, en begon erg zwaar te hijgen. “Haar ogen waren weg – ik bedoel, je kon zeggen dat ze er niet meer was”, vertelde Fischer.

De eigenaar van de hond repte het dier naar de Colorado State University Veterinary Teaching Hospital. De hond zou echter overlijden nog voor ze het ziekenhuis bereikten. Buiten medeweten van de eigenaar om had de hond gegeten van een uitermate giftige plant.

Waterscheerling kan verschillende symptomen veroorzaken: kwijlen, spierspasmen, beroertes en zelfs de dood. En deze hond overleed amper een uur na de consumptie ervan.

Lees ook  Poolbeer drukt zijn kop door de patrijspoort van de kombuis om een hapje eten te kunnen krijgen

“Waterscheerling is een van de meest giftige planten in Noord-Amerika”, zei Dr. Dawn Duval van de Universiteit van Colorado. “Het is een plant die in erg vochtige omgevingen groeit, rond grachten en meren.”

Volgens de website Wilde Planten komt deze plantensoort vrij algemeen voor in laagveengebieden en vrij zeldzaam in het oosten, noordoosten en midden van Nederland. Ook in het rivierengebied komt het voor. Elders in Nederland is het erg zeldzaam. Je vindt het bijvoorbeeld niet in Zeeland en Zuid-Limburg.

“Deze hond heeft pech gehad en begon speels op de plant te kauwen”, legde Duval uit. “Waterscheerling is een plant die honden normaal niet zo aantrekt.”

Het verhaal van deze puppy kan helpen om onze viervoetige vrienden te beschermen.

Wie kent ‘Katie’ uit As The World Turns nog? Zó ziet ze er nu uit!

54-jarige, voormalig dakloze man stapt het podium op – en verbluft het publiek met verbluffende Joe Cocker klassieker.