in

2 kg wegend hondje werd brutaal verbrand en had gezwollen oogjes nadat vacht paars werd geverfd.

Honden zijn er in adembenemend mooie vormen, gewichten en kleuren. En over kleuren gesproken? Wit, koper, chocolade, crème, perzik, zwart, blauw, grijs en zelfs rode tinten. Maar geen paars. Nooit paars.

De laatste tijd worden honden echter ook geverfd. Puppy’s kunnen nu naar het schoonheidssalon gaan om hun haren te laten doen. Maar dat kan alleen maar met hondenveilige verf.

Zolang het gedaan wordt met verf die geschikt is voor honden, en het wordt gedaan door iemand die er iets van kent, is het onschuldig. Maar als iemand het zelf probeert te doen en met verf bestemd voor mensen, loopt het doorgaans erg slecht af. En de schade blijft doorgaans niet beperkt tot het uiterlijk.

Lees ook  Hij plaatste een foto van zijn zoekgeraakte hond. De mail die hij toen ontving, zorgde ervoor dat hij razendsnel naar de deur rende

Maak kennis met “Violet”, de hond genaamd naar de toestand die haar bijna doodde. Iemand besloot om deze onschuldige 2 kg wegende Maltezer met paarse haarverf te kleuren.

De verf verbrandde haar huid. De dierenbescherming van Pinellas County in de VS postte over haar. Ze zeiden dat ze zware pijn leed zelfs nadat ze verzorgd en gewassen was. Haar huid was zwaar verbrand en begon uit te vallen. Ze was lethargisch, haar oogjes waren opgezwollen en ze had zichtbaar pijn.

Ze kreeg medicatie en vloeistoffen, werd in verbanden gewikkeld, maar ze was er niet goed aan toe. De dierenartsen waren niet zeker of ze de nacht wel zou overleven. Maar het kleine vechtertje zette door en mocht de volgende dag mee naar huis met de dierenarts. En ze werd overstelpt met kusjes.

Lees ook  Hartverscheurend: Moederhond graaft haar dode puppy op nadat ze zag hoe baasje het begroef.

Ze werd geschoren en er begon nog meer haar uit te vallen. Drie maanden na het begin van haar beproeving, en heel veel bloed, zweet en tranen, was Violet op de goede weg. Haar persoonlijkheid begon door te schemeren, en ondanks haar littekens was ze weer helemaal de oude.

Gelukkig voor Violet waren enkele liefdevolle mensen bereid om haar te adopteren. De dierenbescherming hoopt dat het verhaal van Violet een waarschuwing is om niet te experimenten met haarverf op dieren.

Bekijk het videoverslag hieronder voor meer!

Laat je niet misleiden door de schattige foto’s van de gekloonde aapjes – ze zullen een leven leiden vol pijn.

Ouwehands Dierenpark in diepe rouw nadat pasgeboren olifantje door moeder verpletterd werd.