in

2-jarig meisje krijgt blauwe kleur en geeft bloed over, uren later is ze dood

Een kind verliezen moet het vreselijkste zijn wat een ouder moet meemaken.

Het maakt echt niet uit hoe oud het kind is – langer leven dan je zoon of dochter is zeker en vast de ergste nachtmerrie voor elke ouder.

Ik kan me niet inbeelden hoe ouders Stephanie en Brian uit Tulsa, Oklahoma zich gevoeld moeten hebben toen ze in de ambulance zaten met hun dochter Brianna, spoedend naar het ziekenhuis in het midden van de kerstfeesten.

Het gezicht van het tweejarig meisje kleurde plots blauw, en ze begon bloed over te geven.

Brianna onderging onmiddellijk een operatie, maar tragisch genoeg, overleefde ze het niet. De reden? Een minuscule lithium-batterij.

Brianna’s ouders werden zich bewust dat er iets grondig verkeerd was met hun 2-jarige dochter toen ze een lichte koorts had de ochtend voor Kerstmis in 2015.

Hoewel koorts een vaak voorkomend symptoom is, en de ouders niet onmiddellijk het ergste vreesden, waren ze snel in shock en begrepen ze de ernst van de situatie toen Brianna plots blauw begon te kleuren in haar gezicht, en bloed begon over te geven.

Het jonge meisje werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht met een ambulance waar ze direct werd geopereerd.

Maar het was al te laat.

“Ze opereerden haar 2 uur lang, maar ze konden het bloeden niet stoppen,” vertelde opa Kent Vice aan de Daily Mail.

Lees ook  Ronnie Flex verteld wie de moeder is van zijn kindje!

Het bleek dat Brianna per ongeluk een heel erg kleine batterij had ingeslikt, zelfs kleiner dan een muntstukje van 10 cent.

Dit soort minibatterij zit in dagdagelijkse objecten die je thuis hebt: vooral in afstandsbedieningen, uurwerken, en autosleutels. Er zijn gevallen waar kinderen deze batterijen inslikten zonder fatale gevolgen, omdat de batterijen vaak door het lichaam passeren en via de stoelgang terug naar buiten gaan.

“Het kan fataal zijn voor jonge kinderen als de batterij vastzit in de slokdarm,” vertelde dokter Toby Litovitz aan The Oklahoman.

Maar als de batterij vast komt te zitten voor gelijk welke reden, kan de batterij een zuur afscheiden en dat is dodelijk.

In het geval van Brianna, veroorzaakte het batterijzuur onherstelbare schade aan haar slokdarm.

Brianna’s ouders hadden geen idee hoe en wanneer hun dochter de batterij had ingeslikt, maar dokters vermoedden dat het incident 6 dagen voor haar dood plaatsvond.

De familie werkt nu heel hard om anderen te waarschuwen over de gevaren van kleine batterijen. Ze voeren onder andere actie op Facebook.

“Ik denk dat deze batterijen zouden verbannen moeten worden uit elk huis. Ze zijn levensgevaarlijk,” zegt Brianna’s grootvader.

Volgens de Daily Mail, zijn er ongeveer 12.000 gevallen van kinderen die batterijen inslikten tussen 2005 en 2014.

15 van hen lieten hun leven als gevolg van het giftige zuur in de batterijen.

Lees ook  Nabestaanden vragen aandacht voor raadselachtige vorm van kanker: 'Niet bekend waar tumor zat'

Daarom is het extreem belangrijk om uiterst voorzichtig te zijn met deze batterijen en ervoor te zorgen dat jonge kinderen niet geraken tot waar deze batterijen worden opgeborgen.

Het duurt slechts 1 seconde voor een kind om iets gevaarlijks in te slikken, maar het kan extreem veel schade toebrengen.

Als je vermoedt dat je kind een batterij heeft ingeslikt, kijk dan eerst hoe het kind zich voelt. Laat het kind niet overgeven, maar als het kind moeite heeft met ademen of het geeft over, ga dan direct naar het ziekenhuis.

Indien het kind geen enkele symptomen heeft, kan je wachten en zien of de batterij er uit komt in het toilet. Als de batterij er niet uit is binnen de 2 dagen, of als ze bepaalde symptomen vertonen, ga dan naar de dokter met je kind.

Hoewel het moeilijk is om de pijn in te beelden die de ouders van Brianna door moeten, proberen ze het onderwerp wel onder de aandacht te brengen. Batterijen zijn namelijk stille moordenaars. Ik kon het niet helpen om dit verhaal te delen met iedereen die ik ken, ik wil echt nooit meer zo’n verhalen horen!

Vandaag kunnen we hopelijk het bewustzijn verhogen en verzekeren dat Brianna niet voor niets stierf.

Hij vroeg aan een 16-jarig meisje om na*kt foto’s te sturen, bekijk wat de 16-jarige dan stuurt.

Wow, dit staat er in het ‘wurgcontract’ dat de toekomstige echtgenoot van Gordon moet tekenen