in

18 signalen die je kunnen helpen om je baby veel beter te begrijpen

Als een baby heel jong is, hebben hun ouders de neiging om een ​​hoop angsten te hebben over het welzijn en de gezondheid van hun kind.

Ze proberen precies te raden wat hun baby wil en wat het is dat hen ongemak kan bezorgen. Maar hoe begrijp je baby’s zonder woorden te gebruiken?

Deskundigen schetsen drie hoofdmethoden die baby’s kunnen helpen te 0communiceren met volwassenen.

Terwijl elke ouder de individuele tekens van hun eigen baby leert begrijpen en interpreteren, raakten we bij Lekkerleven geïnteresseerd in enkele algemene regels die werden gebruikt om hun behoeften te onderscheiden.

De manier waarop ze huilen
Huilen is de belangrijkste manier waarop een baby zijn behoeften uitdrukt tijdens de eerste vier maanden van zijn leven. Maar hoe kunnen ouders begrijpen of de baby huilt vanwege honger, pijn of iets anders?

Een roepende kreet. De baby is al heel lang alleen en nu wil ze dat hun ouders haar optilt. Ze huilen voortdurend gedurende 5-6 seconden en pauzeren vervolgens 20 seconden alsof ze wachten op de resultaten. Als de ouder niet reageert, herhaalt deze cyclus zich meerdere keren totdat het huilen ononderbroken is.

Een kreet vanwege honger. Het kan beginnen met een roep, maar als de baby niet is opgepakt en gevoed, zal de roep doorgaan en hysterisch worden. De baby kan ook zijn hoofd blijven ronddraaien en met zijn mond smakkende geluiden maken.

Een kreet vanwege pijn. Dit huilen zal eentonig, luid en constant zijn. Periodiek zullen er hysterische uitbarstingen zijn die aangeven dat de pijn toeneemt.

Als de baby echter ziek wordt, kan hun gehuil ook eentonig zijn, maar stil, omdat ze niet genoeg kracht hebben om harde geluiden te maken.

Een kreet vanwege fysiologische processen. Zelfs gas, plassen of ontlasting kan aanvankelijk ongemak bij een kind veroorzaken. Dit soort huilen lijkt op klagen en piepen.

Een kreet vanwege slaperigheid. Wanneer de baby wil slapen, maar om de een of andere reden niet in slaap kan vallen, klinkt hun kreet als een beledigd en zacht gejank, gevolgd door geeuwen. De baby zal ook in hun ogen en oren wrijven.

Lees ook  Damherten knappen een uiltje in speeltuin Zandvoort

Een kreet vanwege ongemak. Dit huilen is geïrriteerd en intermitterend en gaat vaak gepaard met friemelen. Het betekent dat het tijd is om hun luier te controleren of dat ze zich te koud of te warm in hun kleding voelen.

Bovendien kunnen heel kleine baby’s huilen wanneer ze hun omgeving willen veranderen of wanneer ze gefrustreerd of verveeld zijn.

De geluiden die ze maken

De Australische kinderarts Priscilla Dunstan bestudeert en onderzoekt geluiden uit de vroege kindertijd (tot 3-4 maanden oud) gedurende meer dan 20 jaar.

Duizenden baby’s van verschillende nationaliteiten hebben deelgenomen aan haar experimenten. Priscilla vindt dat primaire reflexgeluiden internationaal zijn.

Nadat ze 4 maanden oud zijn geworden, beginnen baby’s geluiden te maken op zoek naar communicatie die meer betrekking heeft op fysieke behoeften.

Priscilla opende haar eigen school om nieuwe ouders les te geven om hun baby’s te begrijpen. Er wordt gedacht dat het vermogen om deze geluiden op tijd te herkennen een aanstaande huilepisode kan voorkomen.

‘Neh’ – ‘Ik heb honger!’ Dit geluid wordt geproduceerd wanneer de baby met zijn tong tegen de bovenkant van hun mond drukt en wordt getriggerd door de zuigreflex.

‘Eh’ – ‘Ik ga boeren!’ Dit geluid wordt gevormd wanneer overtollige lucht de slokdarm van de baby begint te verlaten en de baby probeert de reflexbeweging uit hun mond te laten ontsnappen.

‘Owh’ – ‘Ik ben slaperig of moe!’ De baby produceert dit ‘geluid van vermoeidheid’ door zijn lippen te vouwen voordat hij gaat gapen.

‘Heh’ – ‘Ik voel me ongemakkelijk!’ Onaangename tactiele sensaties zorgen ervoor dat de baby beweegt en rukken hun handen en voeten. Al deze bewegingen dragen bij aan het produceren van het ‘Heh’-geluid, vooral wanneer de mond van de baby enigszins geopend is.

‘Eairh’ – ‘Ik heb gassen en pijn in mijn buik!’ De geluiden die ze maken, worden vervormd en veranderen in klagen wanneer een baby hun buik laat spannen en uitademt terwijl ze probeert de pijn kwijt te raken.

Lees ook  Vrouw (23) helpt vriend ontsnappen uit gevangenis... om te trouwen

De bewegingen die ze maken

Lichaamstaal zegt veel over het welzijn van een baby:

Hun rug ombuigen. Baby’s jonger dan 2 maanden oud maken deze beweging vaak wanneer ze reageren op pijn en koliek.

Als een baby na het eten een rug ombuigt, betekent dit dat ze vol zijn. Als u vaak uw baby deze beweging tijdens het eten ziet doen, kan dit een teken van reflux zijn.

Als de baby ouder dan 2 maanden oud is, duidt deze beweging meestal op vermoeidheid en een slecht humeur.

Hun hoofd roteren. Dit is een kalmerende beweging voor de baby. Ze kunnen het doen voordat ze in slaap vallen of wanneer ze in de buurt van onbekende mensen zijn.

Grijpt naar hun oren. In de meeste gevallen laat deze beweging zien dat de baby gewoon zijn lichaam onderzoekt. U moet de arts alleen raadplegen als deze beweging wordt gevolgd door vaak huilen en herhalen.

Vuisten ballen. Dit is een teken van honger. Als het je lukt om het op tijd op te merken, kun je het huilen voorkomen doordat ze honger hebben.

Hun benen optillen. Dit is het teken van koliek en buikpijn. De baby probeert de pijn reflexmatig te verzachten.

Trekken met hun armen. Deze beweging betekent dat de baby bang werd. Een hard geluid, fel licht of plotseling ontwaken kan de schrikreflex opwekken. In dit geval moet de baby getroost worden.

Kinderartsen raden aan om zo vaak mogelijk met je baby te praten, ze alles in hun omgeving uit te leggen en te laten zien, ook al lijkt het erop dat ze nog niets begrijpen.

Het zal hen helpen om snel met geliefden te communiceren met behulp van individuele geluiden en gebaren, en het helpt hen ook om zich beter te ontwikkelen. We wensen je veel succes en hopen dat je het gemakkelijk hebt om elkaar te leren kennen!

Vermist 2-jarig meisje dood gevonden in water in Rotterdam

Zoontje dat Duits gezinsdrama overleefde: “Mij zie je niet meer, al mijn broertjes en zusjes zijn dood”