in

17-jarige steekt vijftiger neer na afspraak op Marktplaats

Agenten hebben donderdag een 17-jarige jongen aangehouden voor een steekpartij na een geldoverdracht voor een telefoon via Marktplaats. De tiener stak een 50-jarige vader neer.

De aangehouden verdachte had woensdagavond een afspraak met de dochter van het slachtoffer. Hij kwam bij haar thuis aan de Kopenhagenstraat, omdat hij via een advertentie op Marktplaats had gereageerd.

Lees ook  Naar Nederland gevluchte Oeigoerse werd gedwongen tot sterilisatie

„Wat die middag ’even’ een telefoonverkoop door een 18-jarige Rotterdamse moest zijn, veranderde in een steekincident waarbij haar 50-jarige vader gewond raakte. Gelukkig kon hij na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis”, meldt de politie.

Het liep uit de hand toen de jongen zich ’schimmig’ gedroeg tijdens de betaling. De vader van de jonge vrouw besloot zich ermee te bemoeien, maar toen ging de jongen ervandoor. „De man ging de koper achterna en werd neergestoken.”

Lees ook  Vader ‘vermoordde zijn gehandicapte dochter (21) door haar 3 maanden uit te hongeren’.

Alsnog opgepakt
De verdachte is vervolgens zonder buit op de fiets gevlucht. De politie wist de 17-jarige Rotterdammer de volgende dag aan te houden. Hij wordt volgende week voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Twintiger overleden aan corona: jongste slachtoffer tot nu toe

Vermist jongetje (5) overleden nadat verdwaalde moeder hem verliet om hulp te zoeken