in

17-jarig meisje zwaargewond, politie Amsterdam staat voor raadsel

De politie onderzoekt wat er is gebeurd met een 17-jarig meisje dat op 20 september in Amsterdam zwaargewond is geraakt. Het slachtoffer kan zich niets herinneren van de toedracht, reden dat de politie op zoek is naar getuigen en camerabeelden.

De jonge vrouw ging volgens de politie met een vriendin naar een café in Amsterdam Oost en dronk daar wat drankjes. Na sluitingstijd vertrok ze rond 03.20 uur alleen op de fiets vanaf de Ringdijk via de Linnaeusstraat naar de Eerste Oosterparkstraat.

Lees ook  Auto vermiste Anneke Nevels (55) gevonden in Stieltjeskanaal

Ze reed door tot aan de Weesperzijde om de Nieuwe Amstelbrug over te fietsen. Vanaf dat moment weet ze niet goed meer wat er is gebeurd.

Wakker met pijn
Ze kan zich herinneren dat ze zich erg slecht voelde, ter hoogte van het Vondelpark stopte en ging zitten. Daarop fietste ze richting het Rijksmuseum, zette haar fiets daar op slot en nam een taxi naar huis. De volgende dag werd ze thuis wakker en had veel pijn. Op de eerste hulp bleek ze meerdere interne verwondingen te hebben. Ze moest direct worden geopereerd en vier dagen in het ziekenhuis blijven.

Lees ook  Aanrander Roden staat mogelijk op film

De politie weet niet of ze is aangereden of misschien gevallen, en roept getuigen op zich te melden.

Boa’s zwaar mishandeld na handhaven mondkapjesplicht

Hartverscheurende beelden laten zien hoe olifanten plastic van vuilnisbelt eten