in

16-jarige jongen pleegt zelfmoord. Familie denkt dat populair griepmedicijn de schuldige is…

Een familie uit Indiana is kapot van rouw na de dood van de 16-jarige worstelaar Charlie Harp. Ze denken dat een populair geneesmiddel op voorschrift de schuldige is. “Charlie bracht onze familie zoveel vreugde, en wat was hij een uit de duizend”, zei de tante en wettelijke voogd van de tiener, Jackie Ray.

Charlie werd omschreven als een gelukkige, gemotiveerde student en atleet, en had geen enkele tekenen van zelfmoordgedachten.

De tante van Charlie bracht hem naar de dokter, die bevestigde dat hij griep had. Charlie vertrok met een voorschrift voor Tamiflu, dat hij dezelfde dag op 25 januari nog nam. Amper 24 uur later was de tienerjongen dood. Het was de echtgenoot van Ray, Brad Ray, die Charlie in de garage ontdekte, en het bleek dat hij zich van het leven beroofd had.

Lees ook  Zes van de acht groepsver krachters Den Bosch vrijgelaten

Charlie’s familie blijft achter met een wervelwind aan emoties, inclusief de grote vraag “Waarom?” Brad en Jackie denken dat de oorzaak gezocht moet worden op een dodelijke reactie op Tamiflu. Op het label van het medicijn staat te lezen dat “jeugdige patiënten soms een verhoogd risico op verwarring of abnormaal gedrag kunnen vertonen.”

Naarmate Ray meer onderzoek begon te doen, was ze woest dat geen enkele medicus haar verbaal gewaarschuwd had voor de neveneffecten.

“Ik ging naar de dokter en niemand vertelde het me”, vertelde Ray. “Ik ging naar de apotheek en niemand vertelde het me.”

Hoewel Tamiflu nog geen officiële verklaring gaf over de dood van Charlie, deden ze wel de volgende algemene mededeling: “Tijdens de behandeling van patiënten met griep, vooral bij kinderen en adolescenten, werden er neuro-psychiatrische gebeurtenissen gerapporteerd.”

Lees ook  Deze klant vroeg om een wimperextensie – Emma kreeg de schok van haar leven toen deze vrouw binnen kwam

Hoe meer onderzoek Ray doet naar het geneesmiddel, hoe bozer ze wordt dat het medicijn in de VS wordt gebruikt. “Ik lees artikelen over al die kinderen die gekwetst werden en dat maakt me boos. Want als het zo’n groot probleem is, waarom doen we er dan niets aan?”

“Waarom schrijven we het nog altijd voor en geven we het aan onze kinderen?”

Te midden van hun rouw hoopt de familie van Charlie dat zijn verhaal anderen kan aanmanen tot voorzichtigheid om nieuwe tragedies te vermijden.

Hotelmedewerkers verkr*chten moeder, dochter op het nippertje ontsnapt omdat ze moest overgeven door drugs in drank…

Vader duwt dochter (12) van brug en springt zelf…