in

16-jarig meisje overlijdt plots. Uren later doet de dokter een akelige vondst in haar maag.

Toen de tiener Jasmine Beever plotseling het bewustzijn verloor, werd ze allerijl naar het ziekenhuis overgebracht. Ze werd succesvol gereanimeerd, maar zou enige tijd later tragisch overlijden. De dokters hadden de moeilijke taak om de doodsoorzaak te bepalen.
Het was pas toen ze haar maag onderzochten dat ze iets vonden wat alles verklaarde.

Het was een doodgewone schooldag voor de 16-jarige uit Skegness, Engeland. Maar plotseling begon ze zich slecht te voelen en besloot naar huis te gaan. Daar stortte ze in en werd ze naar het ziekenhuis overgebracht.

Lees ook  Bizarre nieuwe trend: superlijm op bovenlip

In het ziekenhuis kreeg de familie het tragische nieuws van de dood van Jasmine en de dokters legden de ongebruikelijke oorzaak uit.

Jasmine leed aan peritonitis. Dit komt voor wanneer een dun weefsellaagje in de maag ontsteekt, vaak als gevolg van een infectie. De dokters hadden iets in haar maag gevonden dat verklaarde waarom ze plotseling overleed. En het was voor iedereen een grote klap.

In de maag van Jasmine vonden ze een grote haarbal. Het was geïnfecteerd en omdat het lichaam het niet kon afbreken, had er zich een zweer gevormd. Die zweer barstte uiteindelijk open en leidde tot het falen van haar vitale organen.

Lees ook  Opnieuw lijk in water gevonden: Verkeersregelaar dacht dat het een pop was..

Trichotillomanie, of compulsief haar eten, is een gedragsstoornis opgewekt door stress. Mensen die eraan lijden, trekken hun haren uit en eten het op.

Deze schijnbaar onschuldige gewoonte veroorzaakt haarballen in de maag die tot ernstige blokkeringen in het spijsverteringsstelsel kunnen leiden. Dit wordt ook wel het “Rapunzel syndroom” genoemd.

Politie redt hond op nippertje uit hete auto

‘Blauwe ballen’ komen niet alleen bij mannen voor