in

12-jarige jongen ligt van sinusontsteking op de grond met een epilepsieaanval. Dokters hebben geen antwoord tot de 10e MRI-scan.

Omdat jongeren het vandaag zo druk hebben, komt een sinusontsteking eigenlijk altijd ongelegen. Het snotteren, het niezen en de eeuwige hoofdpijn – al deze symptomen kunnen de plannen van een familie ernstig dwarsbomen. Maar voor de familie Tidwell wees een sinusontsteking op iets veel meer levensbedreigend.

Toen de nu 13-jarige Hunter in juli 2017 een sinusontsteking kreeg, brachten zijn ouders hem wijselijk naar de dokter en dachten dat het daar zou eindigen. Niet lang daarna begon Hunter echter epilepsieaanvallen te krijgen, een eerder angstaanjagende evolutie.

“Hij had een epilepsieaanval op de keukenvloer, dus werd hij met een ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd”, zei vader Bill Tidwell.

“Toen hij daar op de vloer lag te kronkelen, ben ik nooit zo bang geweest. Ik voelde me nooit zo hulpeloos.”

Lees ook  Na een week slecht slapen kun je al 1 kilo aankomen

Hunter werd meteen opgenomen op de afdeling intensieve zorgen van een ziekenhuis in Florida. Maar het ergste van deze beproeving was dat de dokters niet konden achterhalen wat er aan de hand was.

In een tijdspanne van drie weken onderworpen ze hem aan 10 MRI-scans. Pas toen de resultaten van de laatste scan bekend waren, begrepen ze wat er aan de hand was.

Na die 10e scan onthulde Dr. Jayson Sack dat Hunter aan een zeldzame aandoening genaamd subdurale empyeem leed. Deze aandoening doet zich voor wanneer er een pusvormige zak rond de hersenen wordt gevormd.

Voor de ontdekking van penicilline was de mortaliteitsgraad vrijwel 100 procent. Maar zelfs het gebruik van sterke antibiotica hielpen Hunter niet.

Lees ook  Jongeman met beperking plaatst advertentie - hij zoekt vrienden en is ‘bereid om 7 euro per uur te betalen’

Een operatie was de enige optie. “De infectie was zowel binnen als buiten de hersenen, dus moet je het openen om alles uit te spoelen”, legde Sack uit.

Gelukkig was de operatie succesvol en gingen de hoofdpijnen en epilepsieaanvallen van Hunter vanzelf over.

Het enige wat van zijn ziekte overbleef, was een dramatisch verhaal over hoe hij het overleefde – een verhaal dat zijn klasgenootjes nog altijd niet kunnen geloven.

“Ik zei hen dat ik in het hospitaal lag en een hersenoperatie moest ondergaan, en wanneer ik hen vertel dat ik subdurale empyeem had, worden ze echt overstuur”, zei Hunter. “Ik neem niets meer voor vanzelfsprekend aan.”

Jaloerse vrouw: Mijn man mag niet naar buiten als hij toch gaat moet hij aan de leugendetector

Jongen loopt een wondje op en sterft 8 dagen later, nadat dokters een detail in de wonde over het hoofd zien.